Άνοιξη, σκόνη, γύρη σημαίνει συμπτώματα αλλεργίας. Όπως και σε περιπτώσεις πολλών διαφορετικών προβλημάτων υγείας, η μεσογειακή διατροφή έχει τη λύση και όταν πρόκειται για άτομα ευαίσθητα στο συγκεκριμένο πρόβλημα, υποστηρίζει η Αναστασία Δουλγέρη, Κλινική Διαιτολόγος, και Msc Διατροφής Αθλητών. Προστασία απέναντι στις αλλεργίες παρέχουν μερικά από τα βασικά τρόφιμα που συνιστούν τη Μεσογειακή διατροφή.
Τα αντιισταμινικά τείνουν να έχουν κάποιες παρενέργειες (incapacitating side effects). Αντί να λαμβάνεις ένα αντιισταμινικό που σου προκαλεί υπνηλία, δοκίμασε να ενσωματώσεις τις παρακάτω τροφές και στοιχεία στη διατροφή σου.
1. Κατανάλωνε περισσότερα φρούτα
Η κατανάλωση περισσότερων από 8 μερίδων φρούτων την εβδομάδα, περισσότερων από 3 μερίδων λιπαρών ψαριών την εβδομάδα και 2 μερίδων όσπρια την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών. Αν και δεν είναι ακόμη γνωστός ο μηχανισμός, η προστασία αυτή αποδίδεται στον συνδυασμό των αντιοξειδωτικών και ουσιών με αντιφλεγμονόδη δράση που περιέχουν τα παραπάνω τρόφιμα.
2. Αναζήτησε τη βιταμίνη Ε
Η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στο ελαιόλαδο και τους ξηρούς καρπούς, προστατεύει από αλλεργίες του αναπνευστικού ενισχύοντας την άμυνα του συστήματος.
Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr