Ποια λαχανικά περιέχουν πολλή ζάχαρη;

Τα λαχανικά αποτελούνται από υδατάνθρακες που διασπώνται σε απλά σάκχαρα (όπως η γλυκόζη) και φυτικές ίνες που ζυμώνονται στο έντερο παράγοντας αλκοόλες, αλδεΰδες και άλλα φλεγμονώδη υποπροϊόντα. Αν και διαφημίζονται ως υπερτροφές, είναι λιγότερο πυκνά σε θρεπτικά συστατικά από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι. Μάλιστα, τα λαχανικά περιέχουν χιλιάδες φυσικούς μηχανισμούς χημικής άμυνας γνωστούς ως φυτικές τοξίνες.

Ο Δρ. Kiltz μοιράζεται τακτικά τις σκέψεις του σχετικά με τη διατροφή, την ευεξία, την πνευματικότητα και τη γονιμότητα στο ιστολόγιό του και πιστεύει ότι μια διατροφή με βάση τα ζώα βελτιώνει δραματικά τη διανοητική διαύγεια, τη γονιμότητα και την υγεία, ενδυναμώνοντας τους ανθρώπους να ζήσουν καλύτερα.

Αμυλούχα και μη αμυλούχα λαχανικά: Ποια είναι, τι διαφορές έχουν και ποια πρέπει να προτιμάς

Γιατί τα λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες/σάκχαρα;

Τα λαχανικά αποτελούνται κυρίως από υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και νερό. Οι υδατάνθρακες που καταναλώνουμε από τα λαχανικά διασπώνται σε γλυκόζη, το σάκχαρο αίματος. Από αυτή την άποψη, δεν υπάρχει πραγματικά καμία χημική διαφορά μεταξύ της ζάχαρης που λαμβάνουμε από μια πατάτα, ένα καρότο ή μια μεγάλη σαλάτα εστιατορίου και τη ζάχαρη που παίρνουμε από ένα γλειφιτζούρι.

Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network