Ντίνα Νικολάου: “Το παιδί θέλει έναν γονιό που να αγαπάει τον εαυτό του”

Η Ντίνα Νικολάου έδωσε μια πολύ όμορφη συνέντευξη στο MissBloom.gr μιλώντας για τις μνήμες από τα παιδικά της χρόνια στο χωριό της Φθιώτιδας, τους γονείς της, τη στιγμή που άνοιξε τα φτερά της στο Παρίσι, τον έρωτα με την κουζίνα, το μεράκι που συνεχίζει να αποτελεί το βασικότερο συστατικό στα πιάτα της και τη νέα “οικογενειακή” συνεργασία, αυτή τη φορά με τον γιο της, Στυλιανό.

Η διάσημη σεφ μιλώντας για τα παιδικά της χρόνια είπε πως πάντα βοηθούσε τους γονείς της: “Φυσικά και δεν το φέραμε καθόλου βαριά. Όλα τα παιδιά το ίδιο έκαναν. Όταν κάτι το βλέπεις να γίνεται παντού το θεωρείς απόλυτα φυσιολογικό. Εγώ κάποια στιγμή προσπάθησα με τη μαγειρική να ξεφύγω λίγο από τους αγρούς. Ήμουν κάπου 12 ετών θυμάμαι όταν είπα στη μητέρα μου ότι από εδώ και πέρα αναλαμβάνω εγώ τη μαγειρική στο σπίτι. Αρχικά όπως καταλαβαίνεις γέλασε. Αλλά εγώ τα κατάφερα. Θυμάμαι να ετοιμάζω το φαγητό της ημέρας, να ανοίγω φύλλο για τυρόπιτα, χωρίς να αναζητώ κάποια συνταγή. Απλά ήξερα να το κάνω. Ούτε εγώ ξέρω πώς. Προφανώς λειτούργησαν τα ερεθίσματα που είχα πάρει”.

Στην ερώτηση για τον πόσο μεγάλη πρόκληση είναι “να είσαι μαμά δύο παιδιών και να κυνηγάς τα όνειρά σου, προσπαθώντας να μην ”αναστατώνεις” και τόσο την καθημερινότητα της οικογένειάς σου”, είπε πως “Το πιο δύσκολο πράγμα ήταν αυτό. Η ισορροπία. Γιατί κακά τα ψέματα και εγώ -όπως όλες οι μαμάδες που δουλεύουν- είχα αυτή την ενοχή. Αναρωτιόμουν μήπως δεν ήμουν αρκετά παρούσα; Μήπως θα έπρεπε να είμαι κοντά στα παιδιά σε μία σχολική γιορτή; Δεν μπορώ να πω ότι απέφυγα τις ενοχές. Όμως ποτέ δεν τους είπα ότι κουράζομαι, λείπω, σκοτώνομαι για το καλό της οικογένειας. Ότι το κάνω για εμάς για όλους μας. Πάντα τους έλεγα ότι ξέρω πώς δεν είμαι αρκετά παρούσα αλλά κάνω μία δουλειά που με κάνει πολύ ευτυχισμένη και σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με καταλαβαίνετε και με αφήνετε να το ζω. Νομίζω ότι αυτό εκτίμησαν τα αγόρια. Την ειλικρίνεια μου”

“Όλοι θέλουμε μία δικαιολογία. Πιστεύω όμως ότι τα όνειρά μας τα κυνηγάμε πρώτα για εμάς. Και καλά κάνουμε γιατί τα παιδιά θέλουν ευτυχισμένους και ισορροπημένους γονείς. Γιατί τι να τον κάνουν έναν γονιό που κοιμάται μέρα νύχτα, που δεν του μιλάει, είναι στεναχωρημένος, του φταίνε όλα; Το παιδί θέλει έναν γονιό που να αγαπάει τον εαυτό του. Γιατί αν αγαπάς τον εαυτό σου, μπορείς να αγαπήσεις το παιδί σου και να του δείξεις πώς να αγαπά την ανθρωπότητα. Είναι απλό. Δεν είναι καμία μεγάλη φιλοσοφία αυτό που λέω”.

Για τη συνεργασία της με τον γιο της, Στυλιανό είπε πως “η ιδέα ήταν να προσφέρουμε μαμαδίστικα καθημερινά φαγητά της, απαλλαγμένα από λιπαρά, με καλές πρώτες ύλες και σε τιμές διανομής! Σκέφτηκε δηλαδή το σπιτικό φαγητό να φτάνει στο σπίτι και να είναι προσιτό σε πολύ κόσμο. Να σε βρίσκει στο σπίτι σου. Προσπάθησε να με πείσει γιατί ήξερε τις ανασφάλειες μου και τις αναστολές μου. Αυτό που είχε κάνει να διστάζω αρχικά είναι η σκέψη του πώς θα φτάνει το φαγητό. Εμείς θα βγάλουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, θα φτάνει όμως σωστά; Τελικά όμως πείστηκα και πολύ καλά έκανα γιατί είδα πώς δουλεύει ο Στυλιανός, τους μηχανισμούς του, πόσο δυνατή ομάδα έχει.

Έχει σχέση με την εστίαση εκείνος;

‘Οπως κάθε παιδί ενός μάγειρα. Οι γιοι μου είχαν από μικροί εξοικείωση με ό,τι έχει σχέση με την κουζίνα και το καλό φαγητό. ΄Ηταν μικρά παιδιά και ταξιδεύαμε σε όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουμε ένα πιάτο σε ένα εστιατόριο που ήθελα εγώ. Ο Στυλιανός έχει κάνει σπουδές στη νομική και στο μάρκετινγκ, έκανε την πρώτη του επιχείρηση στα 19 του με εξειδικευμένο φαγητό για να καλύπτει τις ανάγκες των πρωταθλητών.

Η συνεργασία σας πώς κυλάει;

Περισσότερο από καλά. Τον θαυμάζω τον Στυλιανό. Όχι επειδή είναι γιος μου. Θαυμάζω τον τρόπο που λειτουργεί, τη σοβαρότητά του, την αφοσίωση του και την επικοινωνία που έχει με τους συνεργάτες του.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο MissBloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network