Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου παραχώρησε ο Νίκος Κουρής, μιλώντας στο “The 2Night Show” για το σίριαλ “Παιχνίδια Εκδίκησης”, που πρωταγωνιστεί, αποκαλύπτοντας αν ο ίδιος έχει απατήσει ή απατηθεί και εκφράζοντας την άποψή τους ότι τα παιδιά δεν πρέπει να έρχονται σε δύσκολη θέση μετά από έναν χωρισμό.
Μιλώντας για το παιδί ενός ζευγαριού που μπορεί να χώρισε λόγω απάτης, ο Νίκος Κουρής δήλωσε πως “όταν υπάρχει παιδί και είσαι γονιός, εκεί υπάρχει μία παραπάνω ανάγκη να συμβεί η κατανόηση, γιατί πάνω από όλα είσαι γονιός. Δεν το λέω αυτό ψεύτικα. Αν είσαι γονιός, από τη στιγμή που απέκτησες παιδί, αυτός είναι ο σημαντικότερος ρόλο σου στη ζωή. Αν είσαι γονιός, δεν μπορείς να μη βάλεις ως πρώτη προτεραιότητα. Μαζί με τον άνθρωπο που απάτησες ή σε απάτησε, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να κάνετε τη δουλειά του γονιού“.
“Αν μου έλεγε ο κολλητός μου ότι έχει απιστήσει δεν θα κάνω πλάτες! Δεν θα προδώσω αλλά πλάτες δεν θα κάνω. Θα είμαι το ‘δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, υποφέρω και υποφέρεις’. Καλό είναι να μην κρίνει κανείς, η ζωή είναι σύνθετο πράγμα και ο καθένας πληρώνει το τίμημα. Το πρώτο πράγμα που έχω μάθει πολύ καλά, πια, είναι ότι δεν έχω καμία πολυτέλεια να κρίνω και δεν κουτσομπολεύω, δε συζητάω κανέναν, ούτε τη ζωή κανενός… Θέλω να ζω τη ζωή μου, να αναμετριέμαι με τη ζωή μου και μέχρι εκεί. Δε έχω μια άποψη για όλα λες και τα έχω λυμένα όλα” ανέφερε ο δημοφιλής ηθοποιός.
Επιπλέον, ο Νίκος Κουρής τόνισε πως “Αν πονάει το παιδί σου και δεν μπορείς να το βοηθήσεις, επειδή δεν μπορείς να είσαι με την μαμά ή τον μπαμπά, είσαι ο τελευταίος άνθρωπος που μπορεί να το βοηθήσει και ο πρώτος που το προκαλεί. Ο,τι και να κάνεις λάθος είναι, φταις για όλα κι όταν δε φταις, αυτή είναι η αλήθεια. Όταν πονάει το παιδί σου ή όταν αισθάνεσαι ότι κάτι έχει μαζέψει μέσα του δεν το ξεπερνάς. Κι αυτό το ξέρω πολύ καλά. Ακόμα κι αν είναι το πιο απλό πράγμα. Για το παιδί μου δεν μπορώ να μην πονάω όταν πονάει ή όταν δεν μπορώ να του πάρω τον πόνο. Όταν είσαι γονιός θες να πάρεις τον πόνο του παιδιού σου, να πεθάνεις για να μην πονάει. Θα πεις δέκα χιλιάδες συγγνώμη, επανεκκινήσεις, να μην κάνεις τα ίδια λάθη αλλά είμαστε άνθρωποι. Αλλά και τα παιδιά είναι άνθρωποι το αναγνωρίζουν αν δεν είσαι ψεύτης και είσαι ειλικρινής. Και είσαι μαζί του με τα λάθη σου και τις συγγνώμες σου… Το θέμα είναι το παιδί να είναι ευτυχισμένο. Μπορεί να είσαι σε κάθε συνθήκη και μορφή οικογένειας. Το θέμα είναι να μην έρχεται σε δύσκολη θέση και να μη βιώνει άσχημα πράγματα. Το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνει ένα παιδί και το ξέρω από το δικό μου σπίτι είναι ότι κάτι δεν πάει καλά, ακόμα κι αν δε φαίνεται τίποτα. Περιμένουν από τους γονείς τα πάντα. Τη θαλπωρή, την καλή ατμόσφαιρα, την κοινή γραμμή. Αν δεν μπορούν οι γονείς να συνεννοηθούν σε τρία πράγματα που αφορούν το παιδί, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αν το παιδί βιώνει μέσα στο σπίτι μιζέρια ή βία, είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Είναι ωραίο να δημιουργείς μια ατμόσφαιρα αγάπης. Υπάρχει απάντηση στην ερώτηση “γιατί απάτησες τη μαμά;”. Δεν υπάρχει απάντηση στο “γιατί τη μισείς;” “γιατί την εκδικήθηκες;”. Δεν είναι όλα η απάτη και η προδοσία αλλά κι όλο αυτό που φέρεις για να αντιμετωπίσεις”.