Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου λατρεύει να μπαίνει στην κουζίνα και να δημιουργεί μαζί με τις κόρες της, Βικτώρια και Ισαβέλλα. Πρόσφατα και με αφορμή την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έφτιαξαν κάποια μπισκότα σε σχήμα καρδιάς. Μάλιστα η ίδια τα σχολίασε ως τα “καλύτερα μπισκότα του σύμπαντος”.
“ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. Δεν ξέρω πώς το γιορτάσατε εσείς, εγώ και οι Βαλεντίνες μου φτιάξαμε Τα Καλύτερα Μπισκότα Όλων Των Εποχών. Πίστεψέ το όταν στο λέω εγώ, που έχω φάει ό,τι μπισκότο έχει βρεθεί μπροστά μου σε ετούτη τη ζωή, από τα πιο φάνσι μέχρι τα πιο ταπεινά, πως αυτά εδώ τα αρχετυπικά μπισκότα βουτύρου είναι τα πιο θεσπέσια, μες την απλότητά τους. Είναι τα πιο εύκολα, τα πιο βουτυράτα, τα πιο μυρωδάτα (το σπίτι μύρισε σαν να έχεις κάτσει μπροστά από εξαερισμό ζαχαροπλαστείου) και σίγουρα τα πιο εθιστικά (δεν έχει μείνει ψίχουλο) αφού δεν λιγώνουν, απλά, ποτέ.” έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της και μοιράστηκε τη συνταγή.
Η συνταγή για τα μπισκότα βουτύρου
Υλικά
- 1 μπάρα βουτύρου (250γρ)
- 1 κούπα άχνη ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μισό κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ για 3-4’ 1 λιωμένο βούτυρο (όλη τη μπάρα, νομίζω είναι 250γρ) μαζί με μια κούπα άχνη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει λίγο και να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε σταδιακά 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μισό κουταλακι υγρή βανίλια και μια πρέζα αλάτι (εγώ έριξα λίγο παραπάνω γιατί μ’ αρέσουν τα γλυκάλμυρα).
- Πλάθουμε να γίνει ζυμαράκι, το τυλίγουμε σαν μωρό και το βάζουμε ψυγείο για 10’.
- Κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας και τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 10-12’, να χρυσαφίσουν ελάχιστα οι άκρες.
- Φτιάχνουμε μια κουπάρα τσάι ή ζεστή σοκολάτα και ευγνωμονούμε για τη στιγμή, τη ζωή, τα προνόμια μας & την συνταγή.
Η ανάρτησή της:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.