Κάπου διάβασα ότι η Κυριακή δεν είναι η τελευταία ημέρα της εβδομάδας, γεγονός που σου φέρνει λίγο Sunday blues, αλλά η πρώτη μέρα μιας καινούριας εβδομάδας. Το κράτησα, και το έκανα τρόπο ζωής. Οι Κυριακές της ζωής μου θέλω να είναι φωτεινές, χαρούμενες, γεμάτες αληθινές στιγμές με τους αγαπημένους μου. Και τα Kυριακάτικα τραπέζια στο σπίτι μου είναι η τρανή, και θέλω να πιστεύω νόστιμη, απόδειξη αυτού ακριβώς του mindset.
Στην παρέα μας η Κυριακή είναι η jour fixe μας. Μπορεί να μην καταφέρνουμε πάντα να βρεθούμε μέσα στην απαιτητική εβδομάδα μας, σίγουρα όμως θα βρεθούμε γύρω από ένα τραπέζι τα μεσημέρια της Κυριακής. Έχουμε επιλέξει, αντί να βγαίνουμε έξω, να μαζευόμαστε για φαγητό στα σπίτια μας εκ περιτροπής. Η Χρύσα, γνωστή ως deliveries’ expert, κάνει πάντα τις καλύτερες παραγγελίες, και ναι, καλά κατάλαβες, δεν μαγειρεύει ποτέ. Ο Θωμάς πάντα μας εντυπωσιάζει με τις ethnic μαγειρικές του, ασχέτως αν πετυχαίνουν πάντα. Η Λένα είναι υπέρμαχος του hashtag #ρεφενέ, και ζητάει από τον καθένα να φέρει κάτι μαγειρευτό από το σπίτι του, με αποτέλεσμα μια πολυσυλλεκτική κουζίνα-έκπληξη.
Και εγώ, α, εγώ έχω αναλάβει τον μαμαδίστικο ρόλο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δημιουργώ ελληνικές παραδοσιακές συνταγές with a twist, έχω πάντα έτοιμο στρωμένο γιορτινά το τραπέζι (γιατί η Κυριακή είναι γιορτή!), κάνω ατμόσφαιρα με κεριά και ωραίες μουσικές, και -το πιο σημαντικό- δεν ζητάω τίποτα, ποτέ και από κανέναν παρά μόνο να φέρουν μαζί την καλύτερή τους διάθεση και τις κυριακάτικες ιστορίες τους. Το να έχει το τραπέζι παγωμένη Coca-Cola Zero το έχω φροντίσει ήδη εγώ!
Δες περισσότερα στο missbloom.gr