Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι από τα πλέον ευαίσθητα τρόφιμα που πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο, κατά κύριο λόγο, όχι μόνο ώστε να μη “χαλάσουν” αλλά και για να διατηρήσουν τα θρεπτικά τους στοιχεία, τη γεύση τους, την υφή τους. Ωστόσο, η κατηγοριοποίηση όλων των φρούτων σε μία ομάδα, όσον αφορά τη διατήρησή τους εντός ψυγείου, είναι λανθασμένη. Ορισμένα φρούτα θέλουν χαμηλότερες θερμοκρασίες, ορισμένες υψηλότερες… ορισμένα κρατούν λίγες μέρες και ορισμένα εβδομάδες ή μήνες! Το ίδιο ισχύει και για τα λαχανικά. Πώς όμως θα μπορέσεις να παρατείνεις το χρόνο ζωής τους;
Παρακάτω θα σου δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να διατηρήσεις φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά σου.
Συμβουλές για τον σωστό τρόπο συντήρησης των φρούτων και των λαχανικών
Μπανάνες
Οι μπανάνες χάνουν γρήγορα το χρώμα και τη γεύση τους όταν είναι στο ψυγείο. Γι’ αυτό και πρέπει να τις φυλάς σε θερμοκρασία δωματίου και να τυλίξεις το κοτσάνι της μπανάνας με σελοφάν για να τις προστατέψεις από το να σαπίσουν γρήγορα.
Πορτοκάλια
Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου σε καλάθι που αερίζεται επαρκώς. Αποθηκεύονται στο ψυγείο στη φρουτιέρα για να διατηρηθούν περισσότερο (2-3 εβδομάδες). Τα πορτοκάλια όταν μπαίνουν στο ψυγείο δεν είναι τόσο ζουμερά.
Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr