Πώς διαλέγουμε φρέσκα θαλασσινά;

Πώς θα διαλέγεις φρέσκα θαλασσινά, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που αυξάνεται η κατανάλωσή τους; Δες τι πρέπει να ξέρεις πριν πας στην ιχθυαγορά.

Πώς θα καταλάβουμε αν είναι φρέσκα;

“Σωστή ερώτηση, δεν είναι όλα φρέσκα. Λίγη επιμονή στις ερωτήσεις ίσως βγάλει λαβράκια, αλλά κυρίως εμπιστεύσου το μάτι και τη μύτη σου και μην ψάχνεις για χαμηλές τιμές”.

Καραβίδες ή γαρίδες;

“Οι καραβίδες συνήθως είναι ελληνικές και πρέπει να είναι πολύ φρέσκες, αλλά επειδή αλλοιώνονται εύκολα, μην τις κρατάς στο ψυγείο πάνω από μία- δύο μέρες. Οι γαρίδες είναι άλλο πράγμα – οι πολύ μεγάλες είναι συνήθως εισαγωγής και δεν έχουν τη νοστιμιά των δικών μας. Η γνήσια ελληνική μεγάλη γάμπαρη έχει αρκετά τσιμπημένη τιμή. Γενικά, η τιμή είναι ενδεικτική της ποιότητας”.

Όστρακα;

“Αγοράζεις άφοβα. Τα μύδια είναι από ελληνικές οστρακοκαλλιέργειες ενώ τα υπόλοιπα όστρακα έχουν περάσει, υποχρεωτικά, από κέντρα καθαρισμού οστράκων και υγειονομικό έλεγχο πριν βγουν στην αγορά”.

Πηγή: Shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network