Πικ-νικ με τα παιδιά την Καθαρά Δευτέρα: Γιορτάζουμε μαζί με τον Μακεδονικό Χαλβά 100 χρόνια χαράς και απόλαυσης

Η Καθαρά Δευτέρα ήταν μία από τις αγαπημένες μου γιορτές όταν ήμουν παιδί κι ακόμα είναι, καθώς τα έθιμα και οι αξίες της παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Η πρώτη μέρα της Σαρακοστής, η πρώτη μέρα της μεγάλης νηστείας του Πάσχα που συμβολίζει την καθαρότητα, για τα παιδιά σημαίνει οικογενειακές στιγμές στην εξοχή, πέταγμα Χαρταετού, πικ-νικ με λιχουδιές και φυσικά Μακεδονικό Χαλβά! Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ξυπνούσαμε πάντα με άλλη διάθεση. Ήταν σαν να είχαμε συνεννοηθεί όλη η οικογένεια να περάσουμε μαζί μια περιπέτεια. Ο μπαμπάς κοιτούσε τον καιρό από το παράθυρο: “Θα φτάσει πολύ ψηλά ο χαρταετός, θα έχει αέρα”. Η μαμά ετοίμαζε τα τάπερ κρύβοντας τον Μακεδονικό Χαλβά για να μην τον φάμε όλο πριν φτάσουμε στον λόφο για το πικ-νικ. Κι εμείς, τα παιδιά, δέναμε τις κλωστές και τις σερπαντίνες για να έχουμε έτοιμη την “ουρά” του χαρταετού.

Όλοι μαζί μοιραζόμασταν την χαρά για μια γιορτή που προσφέρει πολύτιμες οικογενειακές στιγμές, φαγητό στην εξοχή, παιχνίδι με τον μπαμπά και φωτογραφίες με πασαλειμμένα από τον χαλβά προσωπάκια! Οι πιο ωραίες στιγμές των παιδικών μας χρόνων.

Φέτος, ως μαμά έχω κανονίσει το πιο εορταστικό καθαροδευτεριάτικο πικ-νικ! Αδέλφια, ξαδέλφια, ακόμα και η γιαγιά κι ο παππούς θα πάμε όλοι μαζί στο αγαπημένο μας λοφάκι για να πετάξουμε χαρταετό και να απολαύσουμε μια μέρα στην εξοχή. Μαζί μας θα έχουμε και τον Μακεδονικό Χαλβά που φέτος έχει την τιμητική του για ακόμη ένα λόγο, αφού γιορτάζει την επέτειο των 100 χρόνων του.

Κι όπως οι παππούδες μου πριν χρόνια έλεγαν “χωρίς Μακεδονικό Χαλβά δεν έχουμε Κούλουμα” έτσι και φέτος θα γιορτάσουμε «100 χρόνια Καθαρά Δευτέρα με Μακεδονικό Χαλβά» κάνοντας τη μέρα μας πιο γλυκιά. Το απολαυστικό και παραδοσιακό έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας είναι η πιο γλυκιά στιγμή της ημέρας αυτής και μας θυμίζει πάντα Ελλάδα.

Η ιστορία του ξεκινάει πριν από έναν αιώνα, όταν η οικογένεια Χαΐτογλου, μετά το διωγμό της από τη Μικρά Ασία, άνοιξε ένα μικρό εργαστήριο παραγωγής χαλβά στη Θεσσαλονίκη, το 1924. Μετά το τέλος του πολέμου, η εταιρεία άρχισε να τροφοδοτεί με χαλβά και την Αττική. Όλοι οι έμποροι, συγκεντρωμένοι στην αγορά του Ρέντη, περίμεναν με αγωνία το φορτηγό με το χαλβά από τη Μακεδονία. Αναμένοντας το φορτηγό, διαδόθηκε από στόμα σε στόμα η ποιότητα του προϊόντος και όλο και περισσότεροι ήθελαν να δοκιμάσουν τον ξακουστό χαλβά από τη Μακεδονία, το χαλβά που η ίδια η αγορά έτσι ονόμασε Μακεδονικό Χαλβά!

Με πρώτη ύλη το πιο διαλεχτό σουσάμι που αλέθεται σε παραδοσιακή μυλόπετρα από τη Μικρά Ασία και δίνει το καλύτερο Μακεδονικό Ταχίνι, ο Μακεδονικός Χαλβάς ζυμώνεται στο χέρι από έμπειρους χαλβατζήδες, που μεταφέρουν την ανεκτίμητη αυτή τέχνη από γενιά σε γενιά. Έτσι, όσα χρόνια κι αν περάσουν, η γεύση και η ποιότητα του Μακεδονικού Χαλβά, παραμένουν όπως τις γνωρίσαμε από παιδιά.

Με αφορμή τα 100 χρόνια, ο Μακεδονικός Χαλβάς γιορτάζει με νέο λογότυπο και συσκευασίες, παραμένοντας πιστός στην ιστορία του και σε μια οικογενειακή παράδοση που θα μείνει αναλλοίωτη – για πάντα. Για να μάθεις ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τα σπουδαία 100 χρόνια του Μακεδονικού Χαλβά, μπες στο site 100xroniamazi.gr, όπου μπορείς να πάρεις μέρος και σε διαγωνισμό για να κερδίσεις τα πιο απολαυστικά δώρα!

Όπως κάθε χρόνο, ο Μακεδονικός Χαλβάς αναλαμβάνει μία σπουδαία κοινωνική δράση! Φέτος, στηρίζει πρώτος την ίδρυση του Κέντρου Διατροφής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το καινοτόμο, αυτό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την προώθηση της υγιεινής, ισορροπημένης Μεσογειακής διατροφής. Με την κίνηση αυτή, ο Μακεδονικός Χαλβάς συνεχίζει την σταθερή στήριξή του σε δράσεις που ενημερώνουν και εκπαιδεύουν γύρω από τις σωστές διατροφικές συνήθειες, θέτοντας τη βάση για την ανάπτυξη και το μέλλον των παιδιών.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network