Δύο συνταγές για καλοκαιρινά και υγιεινά λαδερά

Αυτή την εποχή του χρόνου λατρεύουμε τα λαδερά φαγητά, τις απλές μεσογειακές γεύσεις που γνωρίζουμε όλοι. Η Δήμητρα Γλυνού, κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος, MSc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές (cibus.gr), “πείραξε” κάποιες βασικές συνταγές και μας δίνει ιδέες για να απολαύσουμε νόστιμα και υγιεινά γεύματα.

Μελιτζάνες γεμιστές με πλιγούρι και ανθότυρο

ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΊΔΕΣ

2 μελιτζάνες μεγάλες
80 γρ. πλιγούρι ωμό
100 γρ. ανθότυρο
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα ώριμη
1 πιπεριά πράσινη στρογγυλή ή
κέρατο
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Ανοίγεις τις μελιτζάνες στις μέση και αδειάζεις την ψίχα. Ψιλοκόβεις στο μούλτι το κρεμμύδι, την ντομάτα και την πιπεριά. Βάζεις την ψίχα της μελιτζάνας και τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτεις το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το πλιγούρι που έχεις μουλιάσει για 10 λεπτά σε καυτό νερό. Ανακατεύεις καλά και γεμίζεις τις μελιτζάνες. Ψήνεις στον φούρνο στους 180ºC για 30 λεπτά και στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτεις ανθότυρο τριμμένο πάνω από τις μελιτζάνες.

Διατροφική αξία (ανά μερίδα): Θερμίδες 222, υδατάνθρακες 12 γρ., πρωτεΐνη 5 γρ., λιπαρά 3,5 γρ.

Δες περισσότερα στο Shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network