Εάν σκέφτεσαι: “Κρέμα γάλακτος; Πολύ λίπος, πολλές θερμίδες, αλλά μου αρέσει αυτή η υφή και γεύση!“, μην ανησυχείς, υπάρχουν τρομερές εναλλακτικές που είναι πιο ελαφριές και εξίσου νόστιμες. Εδώ θα βρεις κάποιες πανεύκολες και υγιεινές επιλογές για να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος χωρίς να θυσιάσεις γεύση ή υφή.
1. Γιαούρτι: η ελαφριά κρέμα
Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσεις κρεμώδη υφή στα πιάτα σου χωρίς να φορτώσεις το φαγητό με θερμίδες και λιπαρά. Δοκίμασέ το σε σούπες, σάλτσες ή ακόμη και σε γλυκά.
Πώς να το χρησιμοποιήσεις:
Σε σούπες: Αν θέλεις να κάνεις τη σούπα σου πιο πλούσια, ανακάτεψε λίγο στραγγιστό γιαούρτι στο τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος.
Σε σάλτσες: Αντικατέστησε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι σε σάλτσες για λιγότερες θερμίδες αλλά με την ίδια κρεμώδη υφή.
Στα γλυκά: Για μια πιο ελαφριά εκδοχή των γλυκών σου, πρόσθεσε γιαούρτι σε συνταγές με κρέμες και παγωτά.
Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr