Εύκολη μακαρονάδα με μπρόκολο, τσένταρ και παρμεζάνα

Η αλλιώς «κωδικός συγκεκαλυμμένο μπρόκολο». Και πεντανόστιμη και θρεπτική. Αν τυχόν δεν αρέσει σε κάποιον το μπρόκολο, σε αυτή τη συνταγή ούτε καν θα το προσέξει.

Ένας νόστιμος τρόπος για να εντάξουμε το μπρόκολο στο μεσημεριανό ή το βραδινό χωρίς να “βγαίνει” έντονη η γεύση του, παίρνοντας όμως τα θρεπτικά του συστατικά.

Μια εύκολη μακαρονάδα για όλη την οικογένεια!

Μακαρονάδα με μπρόκολο, τσένταρ και παρμεζάνα

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Μακαρόνια fusilli
1 μέτριο κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
3 κούπες νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κούπα τεμαχισμένο τσένταρ
1/2 κούπα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

1ο Βήμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα 1 λεπτό ακόμα.

2ο Βήμα: Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και, στη συνέχεια και ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν, ανακατεύοντας τα που και που. Αν τα θέλουμε al dente, αρκούν 12 έως 14 λεπτά.

3ο Βήμα: Στο τέλος αφού βράσουν και στραγγίσουμε προσθέτουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network