Οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» με βαθιά συγκίνηση, ανυπέρβλητη τόλμη και δικαιολογημένη υπερηφάνεια παρουσιάζουν στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό το μοναδικό ασπρόμαυρο-πολύχρωμο βιβλίο στον κόσμο!
Σε όλο το σύμπαν δεν έχει αποτολμηθεί ποτέ παρόμοια έκδοση, με μόνη εξαίρεση ένα βιβλίο που κυκλοφορεί στον Πλανήτη Ροκανμόν, στα βάθη του γαλαξία Αστραπακόρουμ Καρακόρουμ, του οποίου όμως οι κάτοικοι υποφέρουν από χρόνια αχρωματοψία και το βλέπουν όλο σε εξήντα αποχρώσεις του γκρίζου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Υπηρεσίας Προστασίας της Ανθρωπότητας από Εξωγήινες Εισβολές (ΥΠΑΕΕ) της ΝΑΣΑ, οι Ροκανμόνιοι σχεδιάζουν να επιτεθούν αιφνιδιαστικά στη Γη και να την κατακτήσουν, οπότε επειδή η αχρωματοψία από την οποία πάσχουν είναι μεταδοτική, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην μπορέσετε ποτέ να απολαύσετε το καθηλωτικό αυτό βιβλίο.
Γι’ αυτό τον λόγο οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», με την αίσθηση ευθύνης που τις διακρίνουν, και η Υπηρεσία Προστασίας της Ανθρωπότητας από Εξωγήινες Εισβολές (ΥΠΑΕΕ) συνιστούν ανεπιφύλακτα να το αγοράσετε και να το διαβάσετε το συντομότερο δυνατόν, προτού χάσετε τη μοναδική
αυτή ευκαιρία!
«Τα τρία μικρά χαμαιλεοντάκια» είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο, με μια πρωτοποριακή ιστορία για μικρά παιδιά, γραμμένη με συναρπαστικό τρόπο που εξάπτει τη φαντασία τους, έτσι όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς ξέρει.
Είναι το δεύτερο βιβλίο του αγαπημένου σε μικρούς και μεγάλους συγγραφέα στη νέα περίοδο λειτουργίας των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα», μετά το βιβλίο «Το αγόρι που ό,τι άγγιζε γινότανε γλυκό!», το οποίο κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2018. Για τον εκδοτικό οίκο αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά το γεγονός ότι ο Ευγένιος Τριβιζάς, ένας από τους πρώτους εκλεκτούς
συνεργάτες του, του εμπιστεύεται ξανά τα βιβλία του.
Για τον Ευγένιο Τριβιζά:
Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι εξερευνητής, εφευρέτης και ζογκλέρ μελάτων αυγών. Έχει ανακαλύψει το Νησί των Πυροτεχνημάτων, τη Φρουτοπία, το Πιπερού, το Κουτσουλιστάν, την Κουμασιλάνδη, τη Χώρα των Χαμένων Χαρταετών και την Πολιτεία με Όλα τα Χρώματα εκτός από το Ροζ. Οι γνωστότερες εφευρέσεις του Ευγένιου είναι : ο γαργαλιός (ένα μηχάνημα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπημένος), το ηλεκτρικό ρουφοσκόπιο (ένας συνδυασμός τηλεσκόπιου και ηλεκτρικής σκούπας, με το οποίο όχι μόνο βλέπει κανείς τα αστέρια, αλλά άμα θέλει τα ρουφάει και τα κάνει γιρλάντες), ο φαγώσιμος χαρτοπόλεμος, η μπανιέρα με τις δώδεκα τρύπες, ο ιπτάμενος ανεμόμυλος, η τσουλήθρα με τα σκαλοπάτια, η μελωδική ομπρέλα, το παπιγιόν για νάνους και ο αναδρομικός καθρέφτης (που σε δείχνει όπως ήσουνα πριν από δέκα χρόνια).
Ο Ευγένιος ζει στο Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον παπαγάλο του, τη Σύνθια, τον άσπρο του ελέφαντα, τον Πουκιπόν, τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Οράτιο Αοράτιο, το αόρατο πράσινο καγκουρό, και άλλους πολλούς γνωστούς και φίλους. Ο Ευγένιος έχει μια μοναδική συλλογή από κομμάτια παλιών παραμυθιών.
Η σπάνια συλλογή του περιλαμβάνει: ένα πούπουλο από μαξιλάρι που κοιμόταν η πεντάμορφη πριγκιποπούλα, το κορδόνι από το δεξί παπούτσι του παπουτσωμένου γάτου, ένα τούβλο από το σπίτι που είχαν χτίσει τα τρία γουρουνάκια, τα γυαλιά της γιαγιάς της Κοκκινοσκουφίτσας και το φιτίλι από το λυχνάρι του Αλαντίν.
Για τον Ευγένιο Τριβιζά μεταξύ άλλων έχουν γράψει:
«Μετρ του χιούμορ και των ανατροπών, μοναδικός στην Ευρώπη», Professor Christie Davies, Bookbird.
«Όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, έτσι και ο Ευγένιος Τριβιζάς γράφει σε μια από τις λιγότερο διαδεδομένες γλώσσες της ευρωπαϊκής ηπείρου. Τα παραμύθια του όμως, όπως και αυτά του Άντερσεν, έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν την καρδιά και το μυαλό των αναγνωστών όχι μόνο σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», Boyd Tonkin, Literary Editor, The Independent.
«Δημιουργός πλασμάτων παράδοξων και χωρών φανταστικών, ο Τριβιζάς, χάρη στη μαεστρία του πάνω στη φαντασία, τη σάτιρα, τις μεταπλάσεις και το παιχνίδι της γλώσσας, έχει εξασφαλίσει μείζονα θέση τόσο στη σύγχρονη ελληνική όσο και στη διεθνή παιδική λογοτεχνία», Jack Zipes, Editor, The Oxford Encyclopedia of Children’s Literature, Oxford University Press, 2006.
«Ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί, ειδικά στις μέρες μας, θαρρώ πως είναι ο Ευγένιος Τριβιζάς! Ο θαυματοποιός Τριβιζάς. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε, θα άξιζε να τον εφεύρουμε!», Φωτεινή Τσαλίκογλου, Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.