Το δικαίωμα στην νόμιμη εργασία που ανταποδοτικά προσφέρει ρευστό το οποίο και είναι απαραίτητο και χρήσιμο σε όλους (ΒΛ JUMBO, ΜΟΥΣΤΑΚΑ κλπ). Ο γονιός νιώθει αυτόνομος, δημιουργικός, παραγωγικός και χρήσιμος στην ευρύτερη κοινωνία και όχι μόνον στην οικογένειά του. Αυτό καθιστά αναγκαία την καθημερινή του απουσία για minimum 8 ώρες, η οποία εξασθενεί το νου και το σώμα και άρα μπορεί να είναι κουρασμένος μετά από αυτή. Η παραδοχή και αποδοχή αυτής της εξάντλησης είναι μέρος του συνολικού δικαιώματος και όχι παράγραφος αυτού.
2. Δικαίωμα στην καθαριότητα-περιποίηση
Το δικαίωμα να αφαιρείς τις τσίμπλες από τα μάτια σου και να πλένεις τα δόντια σου πριν ξεπορτήσεις. Να κάνεις ντουζ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα έτσι ώστε να μην σε αποφεύγουν σαν ταμπέλα που την πήρε ο αέρας και τους έχει βάλει στόχο. Να ντύνεσαι αξιοπρεπώς και κατάλληλα για την κάθε περίσταση, έτσι ώστε να μην πηγαίνεις με τις παντόφλες στην δουλειά απλά επειδή τις συνήθισες και δεν πήρες χαμπάρι ότι τις φορούσες. Να σου δίνεται ο απαραίτητος χρόνος να χτενιστείς, να ξυριστείς, να βάλεις αποσμητικό, να αφαιρείς το κοκαλάκι της κόρης από τα μαλλιά σου το οποίο και ως πατέρας κι εσύ, χρησιμοποίησες σε μία στιγμή απελπισίας-ψυχαναγκασμού, κλπ κλπ.
3. Δικαίωμα στην ψυχαγωγία
Το δικαίωμα να μεταφέρεσαι νοητά σε μία άλλη χρονοδιάσταση, δίνοντάς σου την δυνατότητα να χαλαρώσεις, να γελάσεις και κυρίως να ξεχάσεις. Να ξεχάσεις την ερωτήσεις, τα πλυντήρια, το που πάρκαρες το αυτοκίνητο. Να γνωρίσεις τους θαυμαστούς κόσμους του γουέστερν και της περιπέτειας στην άγρια σαβάνα. Να πιεις ένα ριμαδοφραπέ με θεσσαλονικιώτικη διάθεση. Να διαβάσεις τις σειρές ενός βιβλίου μία προς μία χωρίς να κολλάς στην μία. Να ακούς τους αγαπημένους σου ήχους –μελωδίες κι ας μην πιάνουν μία στο τελευταίο χιτάκι των Boys and Noise.
Και μετά ξυπνήσαμε…
Διαβάστε επίσης:
Μετά την εγκυμοσύνη – καλώς ήρθες μωρό μου, αντίο τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα!