Μπες στην κουζίνα και ψήσε λαχταριστές λιχουδιές για να γεμίσεις με αρώματα σε όλο το σπίτι. Δες παρακάτω μια πεντανόστιμη συνταγή για μπισκότα που θα συνοδεύσουν το τσάι ή τον καφέ σου.
Υλικά
150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
90γρ. καστανή ζάχαρη
160γρ. golden syrup
225γρ. αλεύρι
25γρ. κακάο
1κ.γ. σόδα
200γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και το golden syrup περίπου 5-6′. Προσθέτουμε με προσοχή(για να μην πετάγονται) το αλεύρι, κακάο, σόδα , μέχρι να γίνει μια ζύμη. Στην αρχή θα φαίνεται τριφτή αλλά όσο χτυπάμε θα πάρει τη μορφή ζύμης μπισκότου. Είναι καλύτερα να γίνει σε μίξερ που έχει το εξάρτημα φτερό. Αν δεν το έχουμε, μπορούμε να κάνουμε το ζύμωμα και με το χέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια κουβερτούρας να πάνε παντού. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30′ για να μπορούμε να την πλάσουμε.
Όταν είμαστε έτοιμοι, ανάβουμε το φούρνο στους 170-175 βαθμούς(αέρα). Τοποθετούμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
Παίρνουμε από το μείγμα ποσότητα μιας κουταλιάς σούπας και πλάθουμε σε μπάλα, τοποθετούμε στην λαδόκολλα και πλαταίνουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας. Αφήνουμε μεταξύ τους χώρο.
Ψήνουμε 12-15′ (ανάλογα το φούρνο), θέλουμε να κάνουν σαν “σκασίματα” στην επιφάνεια τους. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 5′ να πέσει η θερμοκρασία πριν τα σηκώσουμε γιατί ακόμα θα είναι μαλακά και θα μας μείνουν στο χέρι(!).
Αφού κρυώσουν τα ενώνουμε με την γκανάς λευκής σοκολάτας.
Βγαίνουν περίπου 30 τεμάχια, δηλαδή 15 ζευγάρια όταν τα ενώσουμε.
Γκανάς λευκής σοκολάτας:
Υλικά
250γρ. λευκή κουβερτούρα
125γρ. κρέμα γάλακτος(23%)
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε την λευκή κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπωλ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάει να βράσει, την αποσύρουμε και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη λευκή. Αφήνουμε ένα λεπτό και μετά ομογενοποιούμε με μαρίζ(σπάτουλα σιλικόνης).
Λόγω λευκής σοκολάτας αργεί να σφίξει, προτιμότερο είναι να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο και την επόμενη μέρα να τη χρησιμοποιήσουμε για να κολλήσουμε τα μπισκότα ανά δύο.
Πηγή: missbloom.gr