Ένα κλασικό γλυκό και η πιο εύκολη συνταγή του oπό τη μαμά Φούλα του Tάσου Μαστρογιάννη
Συνταγή για σπιτικό cheesecake
Υλικά
1 πακέτο Πτι Μπερ
1/2 βιτάμ
1 φιλαδέλφεια
1 ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι κρασιού λεμόνι
Μαρμελάδα φράουλα
Προαιρετικά: Φράουλες
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα ρίχνουμε στη φόρμα. Λιώνουμε το βιτάμ και το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα. Ανακατέβουμε τα μπισκότα με το βιτάμ και τα απλώνουμε στη φόρμα. Αφού γίνει λεία, βάζουμε μια χαρτοπετσέτα για να πάρει τα περιττά υγρά και την πετάμε (προφανώς). Χτυπάμε το φιλαδέλφεια με το ζαχαρούχο και το λεμόνι και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Μετά ρίχνουμε τη μαρμελάδα της προτίμησής μας (εδώ με φράουλα). Φυσικά, αν θέλουμε προσθέτουμε φράουλες για το απαραίτητο ντεκορασιόν, αλλά και για τη γεύση.
Πηγή: missbloom.gr