Μια συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας που είναι ιδανική για όλη την οικογένεια αφού δεν έχει αλεύρι και πολλή ζάχαρη, ενώ μπορείς να τη φτιάξεις γρήγορα…χωρίς ψήσιμο!
Υλικά για 24 τρούφες
3 κουταλιές μπράντι ή κονιάκ (μπορείς να το παραλείψεις αν τα σερβίρεις στα παιδιά!)
100 γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένη
100 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
100 γρ. κακάο κοσκινισμένο
Εκτέλεση:
1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αναμειγνύετε τη λιωμένη κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ ή το μπράντι. Προσθέτετε την καρυδόψιχα, την άχνη και τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο μέχρι να πλάθεται.
2. Φτιάχνετε με το μείγμα 24 μικρές τρούφες και τις κυλάτε στο κακάο ώστε να καλυφτούν από παντού. Αφήνετε τις τρούφες να κρυώσουν και τις σερβίρετε φτιάχνοντας ένα μικρό βουναλάκι. Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί
Προετοιμασία 25΄
Ψήσιμο 2΄
Πηγή: missbloom.gr