Η αγαπημένη μας συνταγή για κέικ με γιαούρτι δεν έχει σοκολάτα, αλλά είναι το πιο αφράτο κέικ που θα δοκιμάσεις ποτέ!
Υλικά
- 1 γιαούρτι 2%
- 1+1/3 κούπας ζάχαρη
- 1 συσκευασία άρωμα βανίλια
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κούπα βούτυρο
- άχνη για το πασπάλισμα
Για την επικάλυψη:
- 3-4 βανίλιες σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά με το χέρι να ενωθούν (δε χρησιμοποιούμε μίξερ) και τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι.
Σε ένα μπωλ κόβουμε σε φέτες τις βανίλιες και τις ανακατεύουμε με το αλεύρι και τη ζάχαρη. Τις απλώνουμε πάνω από το κέικ χωρίς να τις πατήσουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
Όταν ψηθεί και κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.
Extra tips:
Καλό θα ήταν οι βανίλιες να είναι ώριμες, για να είναι γλυκιές. Σε αντίθετη περίπτωση (δηλαδή αν είναι άγουρες) το γλυκό θα βγει ελαφρώς ξινό (όχι ότι είναι κάτι άσχημο. Απλώς σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι)
Οι βανίλιες μπορούν να καταψυχθούν άνετα όπως είναι, χωρίς καμία επεξεργασία και να χρησιμοποιηθούν και το χειμώνα σε περίπτωση που σε κάποιον αρέσει πολύ το γλυκό και θέλει να το φτιάξει και τότε.
Από τη μαμά της αναγνώστριaς, Δήμητρας Γεωργιάδου, την Κυρία Λαμπρινή, Θεσσαλονίκη.
Πηγή: missbloom.gr