Η Foivi ξέρει πολύ καλά πώς να ικανοποιεί την ανάγκη μας για κάτι γλυκό! Μέσα από το blog της donkeyandthecarrot.blogspot.com μας ανοίγει την όρεξη ανεβάζοντας γρήγορες, απλές συνταγές με λίγα υλικά που έχουμε ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας.
Ξυπνάς το βράδυ και θέλεις να φας κάτι γλυκό; Θέλεις κάτι εύκολο και γρήγορο; Κάτι σχετικά light και αθώο σχετικά για τα πιτσιρίκια; Φτιάξε μπισκοτάκια με τρία μόνο υλικά! Φουντούκια, ζάχαρη, ασπράδι αυγού. Χωρίς βούτυρο, χωρίς αλεύρι!
Μπισκότα μόνο 3 υλικά χωρίς βούτυρο και χωρίς αλεύρι:
Υλικά
1 κούπα ελαφρώς ψημμένα ανάλατα φουντούκια
μισή κούπα ζάχαρη
2 ασπράδια αυγού
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μία βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα φουντούκια μαζί με την ζάχαρη να φτιάξετε μια πάστα φουντουκιού.Χτυπήστε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι σαν μαρέγκα.
Βάλτε την πάστα φουντουκιού σε μια λεκανίτσα.
Με μια πλαστική σπάτουλα, βάλτε λίγο λίγο την μαρέγκα ανακατεύοντας με την πάστα, απο κάτω προς τα πάνω. Ενσωματώστε όλη την μαρέγκα.
Προσθέστε την βανίλια και ανακατέψτε.
Με ένα κουτάλι της σούπας, βάλτε μικρά μπαλάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (ή σε ταψάκι σιλικόνης). Κουνήστε το λίγο να απλώσει το μίγμα. Το θέλουμε στρογγυλό περίπου 3-4 εκ. διάμετρο και επίπεδα (όχι φουσκωτά). Για πιο πολλά μπισκότα κάντε τα μικρότερα. Με 2 εκ. διάμετρο θα βγάλετε περίπου σαράντα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (στον αέρα καλύτερα) μέχρι να ροδίσουν οι ακρούλες και η επιφάνεια.
Βγάλτε με προσοχή τη λαδόκολλα και αφήστε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσετε με προσοχή μη σας σπάσουν. Επαναλάβατε με άλλο ταψί.
Από τη blogger Foivi Geller
Πηγή: missbloom.gr