Vegan κέικ με σοκολάτα και φουντούκια (χωρίς γλουτένη)

O αγαπημένος μας Cool Artisan food blogger ετοιμάζει healthy κέικ χωρίς γλουτένη και vegan για όλους εμάς που προσέχουμε λίγο παραπάνω τι τρώμε: “Τα φουντούκια είναι ο αγαπημένος μου ξηρός καρπός σε όλες τους τις εκδοχές! Εδώ φτιάχνω ένα απολαυστικό ζουμερό κέικ συνδυάζοντας χουρμάδες με τριμμένα φουντούκια”.

Υλικά

15 βασιλικοί χουρμάδες, μουλιασμένοι όλη τη νύχτα σε κρύο νερό, ή για 10 λεπτά σε βραστό νερό, στραγγισμένοι

200 γρ. φουντούκια, τριμμένα, αν δεν τα βρίσκεις έτοιμα, μπορείς να τα σπάσεις σε ένα μπλέντερ

50 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα

4 κ.σ. λάδι, από καρύδα, φουντούκια ή άλλο φυτικό λάδι

1/4 κ.γ. διττανθρακικό νάτριο (όξινο ανθρακικό νάτριο)

80 ml φυτικό γάλα, της επιλογής σου

Αλάτι για την γεύση (Προαιρετικό)

2 τ.γ. Amaretto λικέρ (Προαιρετικό)

Για το γλάσο:

40 γρ. κουβερτούρα (προσοχή να είναι φυτική)

2 κ.γ. φυτικό γάλα, της επιλογής σου

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τους χουρμάδες και τους χτυπάμε να γίνουν ένας λείος πουρές.

Προσθέτουμε τον πουρέ σε ένα μπολ μαζί με όλα τα άλλα συστατικά και ανακατεύουμε καλά

Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ, προσοχή να είναι λαδωμένη.

Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Για το γλάσο:

Μόλις το κέικ κρυώσει εντελώς φτιάχνουμε το γλάσο.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Προσθέτουμε το γάλα, ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.

Το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ

Πηγή: missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network