Κέικ με ολόκληρα αχλάδια: Η συνταγή που θα απολαύσει όλη η οικογένεια

Αυτό το κέικ έχει ολόκληρα αχλάδια μέσα, τα οποία αφού τα βράσουμε τα τοποθετούμε στο κέικ και το κάνουν έξτρα ζουμερό!

Υλικά

3 αχλάδια, ξεφλουδισμένα*

220 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη

200 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

140 ml γάλα σόγιας, ή άλλο φυτικό γάλα

10 ml εκχύλισμα βανίλιας

80 ml ελαιόλαδο, ή άλλο φυτικό λάδι

1 κ.σ. (15ml) λευκό ξύδι, ή μηλόξιδο

*Βάζουμε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γάλα σόγιας, τη βανίλια, το ελαιόλαδο και το ξύδι και τα χτυπάμε μαζί.

Λαδώνουμε την φόρμα του κέικ με λάδι καρύδας και ρίχνουμε το 1/4 του μείγματος.

Τοποθετούμε προσεκτικά τα αχλάδια μέσα στη φόρμα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε από το φούρνο και βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Εάν βγαίνει καθαρή τότε το κέικ είναι έτοιμο.

Το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Πηγή: missbloom.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network