Θέλεις να απολαύσεις ένα σοκολατένιο γλυκό χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη; Τότε η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για εσένα.
Υλικά
-
- 180 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
-
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδας
-
- 60 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
-
- 3 τεμ. ασπράδια αυγών
-
- 3 τεμ. κρόκοι αυγών
-
- 100 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
- 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρό βάρος), αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι. Στο τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.
Βουτυρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα τάρτας διαστάσεων 32×10 εκ. και ύψους 2,5 εκ. και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη σκόνη φιστικιού. Ψήνουμε την φουντουκόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190◦C για 10 λεπτά και στους 170◦C για άλλα 15 λεπτά.
Πηγή: missbloom.gr