Οι σούβλες την Κυριακή θα είναι φορτωμένες. Ποιo από τα δύο πασχαλινά εδέσματα προτιμάς: αρνί ή κατσίκι;
Αρνί ή κατσίκι; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Εάν κάνεις διατροφή και δεν ξέρεις τι να επιλέξεις, ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουν το αρνί και το κατσίκι και αφήνουμε την τελική επιλογή στη διακριτική σου ευχέρεια.
1. Αρνί
Πάσχα χωρίς αρνί, είναι Ανάσταση χωρίς λαμπάδα; Για να δούμε τι προσφέρει και τι όχι το αρνί.
Πλεονεκτήματα:
Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης: Το αρνί αποτελεί εξαιρετική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, απαραίτητης για την ανάπτυξη και αποκατάσταση των μυών. Τα 100 γραμμάρια μαγειρεμένου αρνιού παρέχουν περίπου 28 γραμμάρια πρωτεΐνης!
Έχει βιταμίνες και μέταλλα: Το αρνί περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών Β12, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, σιδήρου, ψευδαργύρου και φωσφόρου, σελήνιου και σιδήρου απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.
Είναι χαμηλότερο σε λιπαρά από κάποιες άλλες ζωικές πρωτεΐνες όπως το βοδινό και το χοιρινό. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι τα άπαχα κομμάτια αρνιού μπορούν να προσφέρουν μόλις 0,7 γραμμάρια λιπαρών ανά μερίδα – πολύ λιγότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς από μια πηγή τροφής με υψηλότερα λιπαρά.
Μειονεκτήματα:
Έχει χοληστερόλη: Το αρνί έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη σε σύγκριση με το κατσίκι, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr