Εύκολη συνταγή για σoκολατένια δημητριακά

Είστε έτοιμοι να τρελάνετε τα παιδιά σας με σοκολατένια δημητριακά;

Υλικά:

  • 120 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 120 γρ. μέλι ακακίας
  • 110 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 25 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μπολ ρίχνουμε το βούτυρο αμυγδάλου με το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη πάστα.
  • Ρίχνουμε το κακάο και το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  • Πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Κόβουμε από το μείγμα μικρά κομμάτια και με τα χέρια μας πλάθουμε μπαλάκια που τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν, αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο και συντηρούμε στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.
  • Απολαμβάνουμε με γάλα, γιαούρτι, σκέτα ή όπως αλλιώς κάνουμε κέφι.

Ευχαριστούμε για τη συνταγή τον Μάνο Δημητρούλη, διαιτολόγο διατροφολόγο, συγγραφέα, https://dietstories.gr/

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network