Είστε έτοιμοι να τρελάνετε τα παιδιά σας με σοκολατένια δημητριακά;
Υλικά:
- 120 γρ. αλεύρι βρώμης
- 120 γρ. μέλι ακακίας
- 110 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
- 25 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ρίχνουμε το βούτυρο αμυγδάλου με το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη πάστα.
- Ρίχνουμε το κακάο και το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
- Πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Κόβουμε από το μείγμα μικρά κομμάτια και με τα χέρια μας πλάθουμε μπαλάκια που τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν, αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο και συντηρούμε στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.
- Απολαμβάνουμε με γάλα, γιαούρτι, σκέτα ή όπως αλλιώς κάνουμε κέφι.
Ευχαριστούμε για τη συνταγή τον Μάνο Δημητρούλη, διαιτολόγο διατροφολόγο, συγγραφέα, https://dietstories.gr/
Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram