Φτιάχνουμε ανάποδα πιτάκια με φρούτα μαζί με τα παιδιά!

Μοναδικά ανάποδα πιτάκια με μήλο και αχλάδι που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά:

  • 3 βιολογικά μήλα
  • 3 βιολογικά αχλάδια
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • Βιολογικό σιρόπι σφενδάμου
  • κανέλα
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα
  • 1 αυγό
  • προοαιρετικά καρύδια για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε έξι μέρη.
  • Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φτιάχνουμε 6 λωρίδες με Βιολογικό σιρόπι σφενδάμου και από πάνω τοποθετούμε 1/2 φρούτο σε φετάκια.
  • Πάνω από το μήλο ρίχνουμε κανέλα και έξτρα σιρόπι σφενδάμου, ενώ πάνω από το αχλάδι βάζουμε γκοργκοντζόλα και σιρόπι σφενδάμου.
  • Σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας, πατάμε με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 17-20 λεπτά.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς.

Ευχαριστούμε για τη συνταγή τον Μάνο Δημητρούλη, διαιτολόγο διατροφολόγο, συγγραφέα, https://dietstories.gr/

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network