Το απόλυτο club sandwich με τσιπς γλυκοπατάτας για μικρούς και μεγάλους, σπιτικό και υγιεινό!
Υλικά για 2 club sandwich:
- 6 φέτες ψωμί Club sandwich Ολικής Άλεσης Παπαδοπούλου
- 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 2 μικρές ή 1 μεγάλη γλυκοπατάτες
- 1/2 αβοκάντο
- 40 γρ. μαγιονέζα με λιγότερα λιπαρά
- 1 ντομάτα
- 4 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών
- φύλλα μαρουλιού
- γλυκιά & καπνιστή πάπρικα
- αποξηραμένη ρίγανη και θυμάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε στο κοτόπουλο τη γλυκιά και καπνιστή πάπρικα, αλάτι και με τα χέρια μας απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο θωρακίζουμε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Με μαντολίνο κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε φετάκια και τις πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι, αποξηραμένη ρίγανη και θυμάρι. Ψήνουμε σε air fryer για 10-15 λεπτά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το ψωμί για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Στήνουμε τα club, αλείφοντας το ψωμί με μαγιονέζα, βάζοντας μαρούλι, φέτες ντομάτας, φέτες αβοκάντο, κοτόπουλο, τυρί χαμηλών λιπαρών σε φέτες.
- Καρφώνουμε οδοντογλυφίδες και κόβουμε στα 4. Γαρνίρουμε με τις γλυκοπατάτες και απολαμβάνουμε
Ευχαριστούμε για τη συνταγή τον Μάνο Δημητρούλη, διαιτολόγο διατροφολόγο, συγγραφέα, https://dietstories.gr/
Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram