Μια υπέροχη συνταγή για να μάθουμε στα παιδιά να τρώνε τα λαχανικά τους με όρεξη!
Σπιτικές Λαχανομπουκιές στο Φούρνο
Υλικά για 20-25 μπουκιές
-
1 μεσαία γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και χοντροκομμένη
-
1 κολοκυθάκι, χοντροκομμένο
-
1 καρότο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
-
250 γραμμάρια κουνουπίδι, κομμένο
-
250 γραμμάρια μπρόκολο, κομμένο
-
1 κ.γ. αλάτι, χωρισμένο στα 2
-
2 αβγά
-
1/3 μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-
¾ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
-
2/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
-
½ κ.γ. πιπέρι
-
½-1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού ή σκόρδου
-
½-1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
-
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά, για το πανάρισμα
-
2 κ.γ. ελαιόλαδο, για το πανάρισμα
Οδηγίες:
-
Πρόσθεσε τα χοντροκομμένα λαχανικά στον κάδο ενός πολυκόφτη και χτύησε μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα από ψιλοκομμένα λαχανικά.
-
Άδειασε το μείγμα σε ένα μπολ. Βάλε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων και μαγείρεψε τα λαχανικά για 5 λεπτά στο δυνατό.
-
Αφαίρεσε από τον φούρνο μικροκυμάτων, πρόσθεσε ½ κ.γ. αλάτι, ανακάτεψε και άφησε στην άκρη για 20 λεπτά. Το αλάτι θα βοηθήσει στην αφαίρεση του νερού από τα λαχανικά.
-
Μετέφερε ένα μέρος των λαχανικών σε μία καθαρή πετσέτα κουζίνας. Θα χρειαστεί να κάνεις αυτό το βήμα σε 3-4 δόσεις. Πάνω από τον νεροχύτη, στύψε τα λαχανικά προσπαθώντας να βγάλει όσο περισσότερο νερό μπορείς.
-
Αφού αφαιρέσεις το περισσότερο νερό από τα λαχανικά, ξαναβάλε τα σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα αβγά, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη τριμμένη φρυγανιά, το τυρί και τα μπαχαρικά σου.
-
Στρώσε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ποθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
-
Βάλε 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ, πρόσθεσε 2 κ.γ. ελαιόλαδο και ανακάτεψε.
-
Σχημάτισε τις μπουκιές (περίπου 1-2 κ.σ. για κάθε μπουκιά), βουτήξε στο μείγμα φρυγανιάς και τοποθέτησέ τες μία μία στη λαδόκολλα.
-
Ψήσε για 25-30 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά στο ενδιάμεσο.
-
Αφαίρεσε από τον φούρνο και συνόδεψε με το αγαπημένο σου ντιπ!