Ένα εύκολο πρωινό για όλη την οικογένεια, ιδανικό για τις μέρες που δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε κάτι δύσκολο ή δεν έχουμε χρόνο. Είναι εύκολο, γρήγορο και υγιεινό!
Μίνι Τηγανίτες Μπανάνας με Δύο Υλικά
Υλικά για 6 μικρές τηγανίτες:
-
2 πολύ ώριμες μεσαίες μπανάνες
-
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις*
-
Μία πρέζα κανέλλα (προαιρετικά)
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο (για το τηγάνι)**
Οδηγίες:
-
Λιώσε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές.
-
Πρόσθεσε το αλεύρι και την κανέλλα και ανακάτεψε καλά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μία ζύμη.
-
Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά και πρόσθεσε το ελαιόλαδο.
-
Όταν το τηγάνι είναι καυτό, αμήλωσε την εστία σε μεσαία φωτιά.
-
Πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας ζύμη στο τηγάνι για κάθε τηγανίτα.
-
Τηγάνισε τις τηγανίτες για περίπου 2 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν) και στη συνέχεια με μία σπάτουλα γύρισέ τες και άφησε να μαγειρευτούν για περίπου άλλα 2 λεπτά.
-
Αφαίρεσε τις τηγανίτες από το τηγάνι και άφησε να κρυώσουν για λίγο πριν τις φας.
Σημειώσεις:
*Η ποσότητα του αλευριού εξαρτάται από το μέγεθος της μπανάνας. Ξεκίνησε με ½ φλιτζάνι αλεύρι και εάν το μείγμα σου μοιάζει πιο πολύ με πουρέ παρά με ζύμη, πρόσθεσε 1 κ.σ. αλεύρι μέχρι να αποκτήσει τη σωστή υφή.
**Ανάλογα με την αντικολλητική επίστρωση του τηγανιού σου, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο λάδι.