Υγιεινές, σπιτικές μπάρες σοκολάτας με καραμέλα

Ανακαλύψαμε μια συνταγή για σπιτικές μάρες σοκολάτας με καραμέλα που θυμίζουν αρκετά τα αγαπημένα μας Twix. Φτιάξτε τα και σίγουρα τα παιδιά θα τα λατρέψουν!

Σπιτικά Twix

Υλικά για 22 μπάρες:

Για τη Βάση Μπισκότου:

  • ⅔ φλιτζάνι αλεύρι καρύδας

  • 3 κ.σ. μέλι

  • ⅓ φλιτζάνι λάδι καρύδας (θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή μαλακό αλλά όχι λιωμένο)

    Για την Καραμέλα:

  • ½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

  • 1/4 φλιτζάνι μέλι

  • ⅓ φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • ¼ κ.γ. αλάτι

    Για τη Σοκολάτα:

  • ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο

  • ¼ φλιτζάνι σκόνη κακάο

  • 2 κ.σ. μέλι

  • ¼ κ.γ. αλάτι σε νιφάδες (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 χ 20 εκατοστά (μπορείς να το προσαρμόσεις και σε μεγαλύτερο ταψί, απλά δεν θα καλύψεις όλο τον πάτο).

  2. Βάλε το αλεύρι καρύδας σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το μέλι και ανακάτεψε μέχρι να έχεις ένα μείγμα με σβώλους. Πρόσθεσε το λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό αλλά όχι λιωμένο) και ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα, προσέχοντας να μην έχεις μεγάλα κομμάτια από λάδι καρύδας.

  3. Μετέφερε τη ζύμη στο ταψάκι σου και με τα χέρια σας άπλωσε το μείγμα σε όλο τον πάτο. Ψήσε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάλε από τον φούρνο και άφησε να κρυώσει.

  4. Για τη γέμιση καραμέλας, πρόσθεσε τα υλικά σε ένα μπολ, βάλε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα για να λιώσουν και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιόμορφο μείγμα. Άδειασε το μείγμα πάνω από τη βάση και άφησε να κρυώσει στο ψυγείο καλά.

  5. Για τη σοκολάτα, πρόσθεσε τα υλικά σε ένα μπολ, βάλε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα για να λιώσουν και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιόμορφο μείγμα. Άδειασε το μείγμα πάνω από τη στρώση καραμέλας και κούνσηε το ταψί σου ώστε να πάει η σοκολάτα παντού. Εάν χρειαστεί μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία σπάτουλα σιλικόνης για να την απλώσεις. Πασπάλισε με νιφάδες αλατιού (προαιρετικό).

  6. Άφησε να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Κόψε σε μπαστουνάκια, εμένα μου βγήκαν περίπου 22.

  7. Αποθήκευσε στο ψυγείο.

Ευχαριστούμε για τη συνταγή την Σταυρούλα Κρίκη, διαιτολόγο διατροφολόγο, συγγραφέα https://www.stavroulakriki.com/
Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network