ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 – ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ
1. Δικαίωμα στον ύπνο
Ανθρώπινη σωματική ανάγκη που κανείς δεν πρέπει να σου στερεί. Σε αντίθετη περίπτωση, μετατρέπεσαι σε ένα δίποδο εκνευρισμένο τέρας με εκκωφαντική φωνή και πολύ βαρύ χέρι. Ότι απορία κι αν έχει, ότι κι αν ψάχνει να βρει, ότι κι αν του συμβαίνει – πλην αρρώστιας – μπορεί να περιμένει, εφόσον έχει κλείσει τα 5.
2. Δικαίωμα στο φαγητό
Ανθρώπινη σωματική ανάγκη. Αυτό που βρίσκεται στο πιάτο σου είναι δικό σου και έχεις δικαίωμα να το φας μόνο εσύ. Μικροσκοπικά χεράκια που πετάγονται και βουτάνε ότι τους καπνίσει, μπλοκάρονται αυτόματα. Τα «στη μέση» τοποθετούνται στη μέση γιατί είναι για ΟΛΟΥΣ. Το μεγαλύτερο κομμάτι της τούρτας δεν σερβίρεται απαραίτητα στον μικρότερο. Ίσα –Ίσα που λόγω μεγέθους ταιριάζει στον μεγαλύτερο. Το τελευταίο κομμάτι του «οτιδήποτε», δεν προορίζεται στον μικρότερο σώνει και ντε. Το σωστό είναι να κληρώνεται. Εκτός κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, τύπου Λιμού.
3. Δικαίωμα στην προσωπική χρήση της τουαλέτας
Ακόμα κι ο ενήλικας έχει δικαίωμα να κάνει τσισάκια και κακάκια. Είναι σαφές ότι πρόκειται για πολύ προσωπική στιγμή για δύο λόγους. Α. Βγάζεις τα «αρνητικά» από μέσα σου και αυτά καλό είναι να τα ξέρεις μόνο εσύ γιατί αλλιώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου. Βλ. ατάκα: πώ πω ρε μπαμπά, τι κάνεις εκεί και βρωμάει έτσι; Η ακόμα χειρότερα να μοιραστούν αυτές οι άκρως απόρρητες πληροφορίες στο σχολείο. Β. Πολλοί, λόγω τεχνικών δυσκολιών χρειάζονται απαραιτήτως και χρόνο και συγκέντρωση.
Γενικά είναι απαράδεκτο να κρατιέστε επι τρείς ώρες για να μην διακόψετε την υπερκατασκευή του lego ninjago.
4. Δικαίωμα επικοινωνίας με άλλα ενήλικα όντα
Ο γονιός έχει αναφαίρετο δικαίωμα, απρόσκοπτα, να επικοινωνεί τηλεφωνικά, φεισμπουκικά, σκαϊπικά και κυρίως αυτοπροσώπως με συνομήλικούς του καθημερινά. Είναι κάτι που κρίνεται απαραίτητο για την ψυχική του υγεία, για την ομαλή του κοινωνικότητα και για να μην παραπέσει κάπου στον κόσμο της Barbie και ξεχαστεί. Ειδικότερα, θεωρείται αναφαίρετο δικαίωμα η συνδιάλεξη με το έτερον ήμισυ, συχνά –πυκνά, χωρίς παρεμβολές διότι είναι που είναι της πλάκας η συνεννόηση λόγω διαφοράς φύλου, το να πετάγεται κάθε τόσο ένας ποκοπίκος, εκτοξεύει την πιθανότητα παρεξήγησης σε δυσθεώρητα ύψη.
5. Δικαίωμα στην συνουσία
Οι γονείς έχουν το δικαίωμα να συνουσιάζονται όποτε αυτό προκύπτει από όρεξη και ουχί από καταναγκαστικές συνθήκες. Γι αυτό το σχολείο ξεκινά νωρίς και τα παιδιά κοιμούνται νωρίς. Συνεπώς, το ωράριο 21:00-06:00 ανήκει κατά αποκλειστικότητα στους γονείς, στον προσωπικό τους χώρο τον οποίο και διαθέτουν κατά βούληση. Η κοιμούνται ή …….. Η πόρτα βρίσκεται εκεί, κλειστή, για κάποιο λόγο. Σηκώνουμε το χεράκι και την χτυπάμε. Δεν μπουκάρουμε σαν αλεπούδες σε κοτέτσι.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 – ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ
1. Δικαίωμα στην εργασία
Διάβασε τη συνέχεια στην επόμενη σελίδα