Τα γάλατα φυτικής προέλευσης έχουν κερδίσει σημαντική δημοτικότητα ως μία εξαιρετική εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν να αποφύγουν το αγελαδινό.
Στη αγορά μπορείς να βρεις πλέον μία σειρά επιλογών όπως είναι το γάλα αμυγδάλου ή το καρύδας και να ακολουθήσεις ένα πιο plant based διαιτολόγιο. Είναι, ωστόσο, απαραίτητο να γνωρίζεις μερικά διατροφικά λάθη που μπορεί να συμβούν όταν τα ενσωματώσεις στη διατροφή σου. Αποφεύγοντας αυτά τα λάθη, θα εξασφαλίσεις ότι η κατανάλωση γάλακτος φυτικής προέλευσης συμβάλλει ουσιαστικά σε μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή.
1. Δεν ελέγχεις την ετικέτα για πρόσθετα συστατικά
Το φυτικό γάλα μπορεί να περιέχει πρόσθετα συστατικά όπως γλυκαντικά, αρώματα ή συντηρητικά. Για ελάχιστα επεξεργασμένες επιλογές, είναι σημαντικό να διαβάζεις τις ετικέτες του γάλακτος φυτικής προέλευσης που επιλέγεις να καταναλώσεις, ώστε να αγοράσεις αυτό με τα λιγότερα πρόσθετα. Όταν ακολουθείς μια χορτοφαγική διατροφή, θα πρέπει να μάθεις να αποφεύγεις τα φυτικά προϊόντα με επιβλαβή πρόσθετα. Για παράδειγμα, πολλά γάλα φυτικής προέλευσης περιέχουν γλυκαντικά, επομένως εάν προσπαθείς να διατηρήσεις ή να χάσεις βάρος θα πρέπει να αποφεύγεις τα πρόσθετα σάκχαρα.
Το φυτικό γάλα, ειδικά το αρωματισμένο, μπορεί να περιέχει, επίσης, υψηλές ποσότητες πρόσθετων σακχάρων, που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σου. Η επιλογή ποικιλιών χωρίς ζάχαρη ή εκείνων με ελάχιστα πρόσθετα σάκχαρα είναι γενικά μια καλύτερη επιλογή.
Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr