Όταν η τέχνη ξεπερνά τα όρια του τόπου και του χρόνου.
Κάθε Τετάρτη, 10.00-11.30 & 11.30-13.00 Ι ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΚΙΚΑ
Οι καλλιτέχνες δημιουργούν σε συγκεκριμένο χώρο, που μπορεί να είναι το οικείο εργαστήριο ή γραφείο τους ή, ακόμα, το άδειο δωμάτιο της εξορίας τους.
Ταυτόχρονα, δρουν και σε συγκεκριμένο χρόνο, στη διάρκεια μιας περιόδου ειρήνης ή στα μαύρα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου. Όταν το έργο τους, όπως στην περίπτωση του Γιώργου Σεφέρη, έχει την ποιότητα και την ακρίβεια της λάμας ενός σπαθιού, μπορεί να κινητοποιήσει συνειδήσεις στην άλλη άκρη της γης και να μιλήσει σε ανθρώπους που θα γεννηθούν δεκαετίες μετά.
Τα παιδιά, αφού περιηγηθούν την έκθεση που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη για τον μεγάλο ποιητή και το βραβείο Νόμπελ, θα συνεχίσουν τη διαδρομή τους στις αίθουσες σταματώντας μπροστά σε έργα φωτογράφων, ζωγράφων, γλυπτών, χαρακτών και άλλων ποιητών, για να φτάσουν στον Οδυσσέα Ελύτη και το δεύτερο βραβείο Νόμπελ της Ελλάδας.
Στο τέλος της διαδρομής οι μαθητές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, θα επιχειρηματολογήσουν (debate) γύρω από τη σημασία και τον αντίκτυπο της τέχνης σήμερα.
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Μάρια Διαμάντη, Υπεύθυνη του επιστημονικού περιοδικού του Μουσείου Μπενάκη.
Κάνε την κράτησή σου εδώ