Τυρόπιτα στη λαδόκολλα: Μια εύκολη συνταγή με 4 υλικά για πρωινό ή σνακ στο σχολείο

Η φέτα είναι από τα πιο δημοφιλή είδη τυριού στην Ελλάδα και δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Είτε στην σαλάτα είτε σε ένα σνακ, αυτό το απαλό τυροκομικό προϊόν δίνει μία μοναδική γεύση και προσφέρει απίστευτα οφέλη για την γενική υγεία του οργανισμού.

Το τυρί φέτα έχει κυρίως αλμυρή γεύση και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο. Είναι επίσης χαμηλό σε λιπαρά και αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12 που μειώνει τη χοληστερόλη και περιέχει διάφορα απαραίτητα μέταλλα.

Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει όπως μέταλλα και και βιταμίνες, καθιστούν την φέτα μια εξαιρετική πηγή παροχής πολλών απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για να έχουμε ενέργεια και ευεξία μέσα στην ημέρα.

Η φέτα είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, καθιστώντας την ιδανική τροφή για τη διαχείριση του βάρους. Επιπλέον, έχει ευεργετικά θρεπτικά συστατικά για την καρδιά, όπως μαγνήσιο, κάλιο και σελήνιο. Ως εκ τούτου, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και υπέρτασης.

Το ασβέστιο και η πρωτεΐνη που συναντάται στην φέτα είναι δύο ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά για την υγιή ανάπτυξη των οστών στα παιδιά. Βέβαια, έρευνες δείχνουν ότι η πρόσληψη ασβεστίου είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών σε όλα τα στάδια της ζωής.

Συστατικά:

50 γρ φέτα
50 γρ γιαούρτι 2%
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως

Δες τη συνταγή στο Shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network