Τα σοκολατένια δημητριακά, χωρίς αμφιβολία, ανήκουν στις πιο αγαπημένες επιλογές πρωινού τόσο για μικρούς, όσο και για μεγάλους, αφού η τραγανή υφή και η σούπερ γλυκιά τους γεύση είναι μερικοί πολύ καλοί λόγοι για να ξεκινήσει ευχάριστα η μέρα.
Βέβαια, τα περισσότερα δημητριακά του εμπορίου περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες τεχνητά συστατικά και μπόλικη ζάχαρη, εξαλείφοντας οποιαδήποτε πιθανότητα ενός θρεπτικού γεύματος. Και η σημασία του καλού -διατροφικά – πρωινού είναι υψίστης σημασίας, καθώς προσφέρει ενέργεια (που διαρκεί) σε μυαλό και σώμα με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, χορταίνει το στομάχι και απομακρύνει ενδιάμεσες λιγούρες και άσκοπα τσιμπολογήματα.
Τα coco – pops μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, συμβάλλοντας στον ορισμό του comfort πρωινού, αρκεί φυσικά να επιλέξεις μια πιο υγιεινή, με λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά εκδοχή. Όπως αυτή που μας προτείνει μέσω σχετικής ανάρτησης στον λογαριασμό της στο Instagram, η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου, η οποία ετοιμάζει σπιτικά σοκολατένια δημητριακά με μόλις 4 βασικά υλικά.
Υλικά:
100 γραμ. βρώμη
90γραμ. ταχίνι (ή οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών. Είναι τέλεια και με φυστικοβουτυρο ή φουντουκοβούτυρο!)
200 γραμ. χουρμάδες ή σταφίδες
25 γραμ. κακάο (4 κς)
Δες πώς θα τα φτιάξεις στο Shape.gr