Δύο από τις καλύτερες παραστάσεις για όλη την οικογένεια της φετινής σεζόν ρίχνουν αυλαία αυτό το Σαββατοκύριακο.
Όλιβερ Τουίστ
Η υπερπαραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Όλιβερ Τουίστ» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Πιατά, Αλμπέρτο Εσκενάζη, Νίκη Παλληκαράκη, Κωνσταντίνο Κάππα, Κωνσταντίνο Μουταφτσή, Άννα Φιλιππάκη, Ρίνο Τζάνι και Όλιβερ τον Κωνσταντίνο Τσουμπάρη ανεβαίνει για δύο τελευταίες παραστάσεις το Σάββατο 8 Απριλίου στις 14:30 και την Κυριακή 9 Απριλίου στις 11:30.
Λίγα λόγια για το έργο
Ο Όλιβερ Τουίστ είναι ο ήρωας-σύμβολο που καταφέρνει να διατηρήσει την ελπίδα και την καλοσύνη του μέσα σ’ έναν ζοφερό και άδικο κόσμο. Ο Ντίκενς, μέσα από αυτό το έργο του, στηλιτεύει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στην εποχή του στην Αγγλία, όπου η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή αξία και οι πολλοί ζουν σε απόλυτη φτώχεια, σε μία κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων. Ο Ντίκενς καταλήγει με μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας, υποστηρίζοντας πως το καλό μπορεί να θριαμβεύσει και πως η αθωότητα, η αλήθεια και η αγνότητα, αρετές που ανάγονται στην ουσία της παιδικότητας, μπορούν να διασωθούν ακόμα και μέσα σε ένα περιβάλλον ανέχειας και κοινωνικών ανισοτήτων.
Λάχανα και Χάχανα – Ο Καλός μου Εαυτός
Το αγαπημένο μιούζικαλ για παιδιά «Λάχανα και Χάχανα -Ο Καλός μου Εαυτός» από την παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη δίνει την τελευταία του παράσταση στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την Κυριακή στις 11:30 το πρωί και στις 16:30 το απόγευμα.
Λίγα λόγια για το έργο
Το νέο έργο του Τάσου Ιωαννίδη «Ο Καλός μου Εαυτός» πραγματεύεται με απλό και άμεσο τρόπο τις έννοιες της «αυταγάπης», της «αυτεπάρκειας», της «αυτοεκτίμησης», των θετικών σκέψεων και προτείνει παιγνιώδεις τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων. Ο Πίπης, ο Μαθητευόμενος Νεράιδος, μαζί με τον Ατσίδα, την Χαχανένια και τον Λαχανίδα μας ταξιδεύουν σε ένα «ολιγοπάτητο» μονοπάτι αναζήτησης του… καλού μας εαυτού, μέσω μίας πρωτότυπης ιστορίας με μουσικές στάσεις στα πιο αγαπημένα τραγούδια της σειράς «Λάχανα και Χάχανα», καθώς και ολοκαίνουρια τραγούδια και χαρούμενα παιχνιδοτράγουδα, γεμάτα χιούμορ και …Καλοσύνη. Η μέθοδος «Τραγουδώ και Μαθαίνω» γίνεται το «μαγικό κλειδί». Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι με όχημα την μουσική και το τραγούδι, η μαθησιακή διαδικασία γίνεται παιχνίδι. Θα καταφέρουν άραγε να πείσουν και τους μεγάλους;
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ