“Τα παιδιά μου ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ τις τηγανίτες μου με ελληνικό γιαούρτι, είναι οι πιο παχιές, αφράτες και απίστευτα νόστιμες τηγανίτες. Συνήθως τις φτιάχνω σαν λιχουδιά της Παρασκευής, αλλά αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι είναι πραγματικά πολύ υγιεινή λιχουδιά. Με μόνο 4 υλικά, αυτές οι αφράτες τηγανίτες είναι τόσο απλές και τόσο γρήγορες. Το βασικό συστατικό φυσικά είναι το αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι.” – Marie Chantal
Σερβίρει: 4
Υλικά:
1,5 φλιτζάνια Ελληνικό γιαούρτι Fage (Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό με πλήρη λιπαρά)
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι φαγόπυρου
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά.
2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα.
3. Ρίξτε το μείγμα γιαουρτιού/αυγού στο μπολ με το αλεύρι και τη σόδα. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Το κουρκούτι θα είναι εξαιρετικά πηχτό.
4. Ρίξτε το κουρκούτι σε ένα ψεκασμένο ταψί ή τηγάνι που έχει θερμανθεί σε μέτρια προς υψηλή.
5. Αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες όταν αρχίσουν να βγάζουν λίγο φουσκάλες στην επιφάνεια. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές και σερβίρετε με μια κουταλιά ελληνικό γιαούρτι, φρέσκα φρούτα και σιρόπι σφενδάμου.