Έχει 7 παιδιά, ασχολήθηκε με την ορειβασία μετά τα 30 της, αλλά τώρα «απειλεί» ένα ρεκόρ

Η περίπτωσή της αμφισβητεί κάποια από τα στερεότυπα που υπάρχουν για τους ορειβάτες. Είναι μητέρα επτά παιδιών. Ασχολήθηκε με την ορειβασία μετά τα 30 της χρόνια. Κι όμως, τώρα «απειλεί» ένα ρεκόρ.

Η Τζεν Ντράμοντ είναι στα μισά αυτής της αποστολής. Κάτι που κάνει για την απόλαυση που της προσφέρει το να ανεβαίνει σε μια κορυφή… αλλά και προκειμένου να γίνει μια cool μαμά.

Tο 1986 ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπας έγινε ο πρώτος άνθρωπος που σκαρφάλωσε τις «επτά κορυφές», την ψηλότερη σε κάθε ήπειρο. Όμως οι ορειβάτες είναι άνθρωποι που λατρεύουν τα ρεκόρ. Έτσι, υπάρχουν και οι «επτά δεύτερες κορυφές», δηλαδή η δεύτερη ψηλότερη σε κάθε ήπειρο, που επίσης θεωρείται σημαντικό επίτευγμα.

Πρόκειται για κορυφές λιγότερο διάσημες και δημοφιλείς, με πρωτάρηδες ορειβάτες και λιγότερο εμπορευματοποιημένες. Επισήμως, μόνο ένας άνθρωπος έχει σκαρφαλώσει και στις επτά «δεύτερες» κορυφές, αλλά τώρα η Ντράμοντ απειλεί αυτό το ρεκόρ.

Η μητέρα επτά παιδιών- ηλικίας από 9 έως 15 ετών- ζει στην Γιούτα. Πάντα ήταν αθλητικός τύπος και λατρεύει τις προκλήσεις. Άρχισε να ασχολείται με την ορειβασία μετά τα 30 της χρόνια και το 2020, ενόψει των 40ων γενεθλίων της, αποφάσισε να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Προσέλαβε προπονητή με στόχο να ανέβει στο Άμα Νταμπλάμ στο Νεπάλ. Αφού ολοκλήρωσε τον στόχο της, ο προπονητής της έθεσε μια νέα πρόκληση: τις επτά δεύτερες κορυφές. «Είπε, έχεις επτά παιδιά, υπάρχουν επτά ήπειροι», θυμάται η Ντράμοντ μιλώντας στο CNN.

Ο κορωνοϊός άλλαξε τα σχέδιά της, αλλά μόλις η Χιλή άνοιξε ξανά τα σύνορά της για τους τουρίστες, το περασμένο φθινόπωρο, η Ντράμοντ πήγε εκεί για να ανέβει στο Όχος δε Σαλάδο, την πρώτη της από τις επτά δεύτερες κορυφές. Μέχρι στιγμής έχει ανέβει σε άλλες τρεις.

Επειδή υπάρχει μια διαφωνία για το ποιες είναι οι επτά δεύτερες ψηλότερες κορυφές, η Ντράμοντ πρόσθεσε και μια όγδοη στο πρόγραμμά της, προκειμένου να είναι σίγουρη ότι κανένας δεν θα αμφισβητήσει το ρεκόρ της. Η διαφωνία αφορά την Αυστραλία- όπου η δεύτερη ψηλότερη κορυφή είναι το Τάουνσεντ στη Νέα Νότια Ουαλία- αλλά κάποιοι θεωρούν ως ήπειρο την Αυστραλασία, οπότε σε αυτή την περίπτωση η δεύτερη κορυφή της είναι το Σουμάντρι, που βρίσκεται στην Ινδονησία.

Σύμφωνα με έναν θρύλο, όταν κάποτε ρώτησαν τον Τζορτζ Μάλορι γιατί ήθελε τόσο απεγνωσμένα να ανέβει στο Έβερεστ, όπου τελικά έχασε τη ζωή του, εκείνος απάντησε «Επειδή είναι εκεί». Παρότι δεν είναι ξεκάθαρο αν ο εξερευνητής είπε πράγματι αυτές τις λέξεις, αυτή την απάντηση δίνουν πολλοί ορειβάτες που πασχίζουν να εξηγήσουν γιατί ρισκάρουν τη ζωή τους για να ανέβουν στα πιο επικίνδυνα βουνά του κόσμου.

Η Ντράμοντ συμφωνεί με αυτή την άποψη. Αλλά επίσης ξέρει ότι τα ρεκόρ σημαίνουν κάτι. «Αν πετύχω ρεκόρ Γκίνες, τα παιδιά μου θα σκέφτονται ότι είμαι cool», λέει γελώντας. Εξάλλου, όπως λέει, η ορειβασία έχει γίνει ένας τρόπος να συνδεθεί με τα παιδιά της.

Κάποια από αυτά έχουν κάνει ορειβασία μαζί της, ενώ άλλα προτιμούν να μένουν σε πιο χαμηλό υψόμετρο. Όμως όλα τους παρακολουθούν την προσπάθεια της μητέρας τους να πετύχει τον στόχο της.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network