Ιδού τι μπορείς να φτιάξεις στο μπλέντερ. (Συνταγές από το βιβλίο The Blender Girl, της Tess Masters).
Ντιπ ενταμάμε
Αποτελεί την εναλλακτική του αβοκάντο. Συνδύασε το ντιπ αυτό με κρακεράκια ή φρυγανιές ολικής άλεσης.
Υλικά για 2,5 κούπες ντιπ ενταμάμε
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κούπες ωμά φασόλια ενταμάμε
2 κούπες baby σπανάκι
1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 1/2 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι
1/4 της κουταλιάς κύμινο
1/4 της κουταλιάς κόκκιν πιπέρι.
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
1/4 της κούπας μαϊντανός
Εκτέλεση: Πρόσθεσε όλα τα υλικά για δύο λεπτά μέσα στο μπλέντερ. Τι πρέπει να ξέρεις για τα φασόλια σόγιας (ενταμάμε) Αυτά τα φρέσκα φασόλια σόγιας, μαζί ή χωρίς το κέλυφός τους, είναι εξαιρετικά για σνακ∙ απλά άχνισέ τα και πρόσθεσε λίγο αλάτι. Μπορείς επίσης να τα προσθέσεις σε σούπες και σαλάτες. Η σόγια έχει περισσότερη πρωτεΐνη, ανά όγκο, από το βοδινό και κυριολεκτικά καθόλου κορεσμένα λιπαρά.
Σάλτσα ντομάτας
Εύκολα φτιάχνεις στο μπλέντερ σάλτσα ντομάτας για τα ζυμαρικά σου. Μπορείς να παίξεις με τις γεύσεις και να προσθέσεις περισσότερο λεμόνι, σκόδο, κρεμμύδι, κόλιαντρο, ακόμα και κόκκινη πιπεριά.
Ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου
Αντί να κουνάς τη βινεγκρέτ για να δέσει, φτιάξε τέλειες σος για τη σαλάτα σου στο μπλέντερ. Σκέψου και δέσε το αβοκάντο με σκόρδο, βασιλικό και χυμό από ένα λεμόνι.
Φτιάξε το δικό σου αλεύρι
Το μπλέντερ είναι ιδανικό για να δημιουργήσεις το δικό σου αλεύρι από αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς.
Γάλα αμυγδάλου
Αντί να αγοράσεις έτοιμο το γάλα αμυγδάλου, μπορείς να το φτιάξεις στο μπλέντερ με τρία υλικά. Για τρεις κούπες χρειάζεσαι:
1 κούπα αμύγδαλα αφημένα να μουσκέψουν σε νερό για 8 ώρες
3 κούπες νερό εμφιαλωμένο
Γλυκαντικό για τη γεύση .
Τοποθετείς το νερό και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ένα, προσθέτεις το γλυκαντικό και τοποθετείς στο ψυγείο.
Η δική σου υγιεινή πραλίνα φουντουκιού – νουτέλα
Θα λατρέψεις τη νουτέλα στο μπλέντερ με μόλις:
2 κουταλιές ζάχαρη
1 1/2 κούπα ολόκληρα φουντούκια
220 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
200 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Προθερμαίνεις το φούρνο και ψήνεις τα φουντούκια για 10 λεπτά σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνεις να παγώσουν, αφαιρείς τις φλούδες και τα βάζεις στο μπλέντερ για 2 λεπτά. Λιώνεις σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.Προσθέτεις το λάδι και χτυπάς για 2 ακόμα λεπτά, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάς για 2 λεπτά ακόμα και συνεχίζεις με τη σοκολάτα για 2 λεπτά ακόμα, συνολικά για 8 λεπτά.Λιώνεις σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.