Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τρία άτομα στο “κάδρο” των ερευνών – Τι συμβαίνει με την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται το θρίλερ της Πάτρας, με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μέσα σε διάστημα μόλις 33 μηνων.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών συνεχίζει τις ενδελεχείς έρευνες για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε βήμα, προσπαθώντας να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα.

Οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί στον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, το τελευταίο παιδί που έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται πως η 9χρονη θα λύσει και το μυστήριο των τριών θανάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, για την υπόθεση δείχνει να έχουν μπει στο “κάδρο” των ερευνών τρία άτομα, όχι για σύλληψη αλλά για κατάθεση και κλήση για να δοθούν απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων που έχουν προκύψει ήδη από την έρευνα.

Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει εικόνα για όλα όσα συνέβησαν και τώρα περιμένουν τα αποτελέσματα από τους ιατροδικαστές. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί εξετάζουν τις ημερομηνίες που τα παιδιά εξέπνευσαν και τη σχέση της μητέρας με τον πατέρα, καθώς και τις αντιφάσεις στις οποίες μπορεί να έχουν πέσει οι ίδιοι, ή άτομα του στενού οικογενιακού τους περιβάλλοντος.

Τεράστια έρευνα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Όλα τα στοιχεία “φωτιά”

Ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσίασε χθες, στο Mega και την εκπομπή “Live News”, κάποια ενδεικτικά για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, του παιδιού που πέθανε τελευταίο, στις 29 Ιανουαρίου 2022. Μόνο για την 9χρονη, το σύνολο των ατόμων που αναμένεται να καταθέσουν για την υπόθεση είναι 70 και πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές και ιατροδικαστές από τα τέσσερα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύτηκε το παιδί, το Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, το Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, το Πανεπιστημιακό Πάτρας και το Καραμανδάνειο Πατρών.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί μελετούν ήδη τους ιατρικούς φακέλους της Τζωρτζίνας, ενώ 12-13 γιατροί και νοσηλευτές αναφέρουν πως υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωση για τα δύο κρίσιμα συμβάντα του παιδιού.

Παράλληλα, τρία νοσοκομεία εκ των τεσσάρων επιβεβαιώνουν πως υπήρξε αίτημα της μητέρας για τοποθέτηση της Τζωρτζίνας σε μονόκλινο, ενώ δύο νοσηλευτές αναφέρουν πως η μητέρα ρώτησε αν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο.

Τέλος, υπάρχουν 20-25 γιατροί που αναφέρουν ότι τα δύο κρίσιμα επεισόδια που υπέστη η εννιάχρονη δεν εξηγούνται από δεδομένα εξετάσεων και άλλοι 12 υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα που εκδήλωνε το παιδί, συνέβαιναν χωρίς να υπάρχει στον χώρο γιατρός ή νοσηλευτής.

Ιατροδικαστής Λέων: Πλησιάζουμε στην πλήρη διαλεύκανση του γρίφου

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων δεν απέκλεισε τα δεδομένα να αλλάξουν, όσο προχωρά η έρευνα.

Θα διερευνηθεί από τους ειδικούς ακόμη και η ύπαρξη ουσιών, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί αρμοδίως το αποτέλεσμα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων οι οποίες κατ’ ουσίαν έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν κάποιες διασταυρώσεις στοιχείων. Το αποτέλεσμα των ευρημάτων, όπως έχει πει ο Γρηγόρης Λέων, δείχνει ασφυκτικό θάνατο.

“Ξέρετε, ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολα διαγνώσιμος, ειδικά στα παιδιά. Το έχω πει σε όλους τουν τόνους και ιδιαίτερη ένταση. Ευτυχώς εδώ και στην πρώτη έκθεση, είχαμε πολύ σαφή ευρήματα. Είχαμε ευρήματα τα οποία δεν αμφισβητούνται, οπότε εκτιμώ ότι η επιτροπή θα κάνει το έργο της ορθά” είπε αρχικά.

Νομίζω ότι έχουμε φτάσει στο τέλος και αυτής της διερεύνησης και πλησιάζουμε στην πλήρη διαλεύκανση του όλου γρίφου που κράτησε σε αγωνία και τους γονείς και τις προανακριτικές αρχές και απ’ότι βλέπω και όλη την κοινωνία” συνέχισε ο κ. Λέων.

Ο πρόεδρος των Ιατροδικαστών επεσήμανε ότι σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

“Ήταν μια δύσκολη, δυσεπίλυτη υπόθεση όμως στην ιατροδικαστική, με σωστή μελέτη, όλα απαντώνται”, είπε ο κ. Λέων, προσθέτοντας ότι ο πλούσιος ιατρικός φάκελος των παιδιών σε συνδυασμό με τις περιγραφές της ίδιας της μητέρας για το θάνατο των παιδιών, βοήθησαν στο να βγουν συμπεράσματα.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network