Σε τι αναφερόμαστε όταν μιλάμε για τη γύρη μελισσών; Πρόκειται για τη γύρη που μαζεύουν οι μέλισσες είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (περίπου 40% πρωτεΐνη), ελεύθερα αμινοξέα, βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένου του συμπλέγματος Β και φολικό οξύ. Μάλιστα είναι πιο πλούσια σε πρωτεΐνες από οποιαδήποτε άλλη πηγή ζωικής προέλευσης. Περιέχει περισσότερα αμινοξέα από το βοδινό, τα αυγά και το τυρί, ίδιου βάρους. Περίπου η μισή από την πρωτεΐνη που περιέχει είναι στη μορφή των ελεύθερων αμινοξέων, τα οποία είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν αμέσως από το σώμα μας. Ορίστε 9 λόγοι για τους οποίους πρέπει αμέσως να προσθέσεις τη φρέσκια γύρη μελισσών στην καθημερινή διατροφή σου… αν και υπάρχουν πολλοί ακόμα!
Χαρίζει ενέργεια
Η ποικιλία των θρεπτικών στοιχείων που περιέχει, την κάνει ένα φυσικό τονωτικό, καθώς οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες Β που περιέχει, θα σε βοηθήσουν στο καθημερινό τρέξιμο και θα ενισχύσουν την αντοχή σου και τα επίπεδα κορεσμού σου.
Καταπραΰνει παθήσεις του δέρματος
Η γύρη μελισσών συχνά χρησιμοποιείται σε προϊόντα που θεραπεύουν φλεγμονώδεις και άλλες παθήσεις του δέρματος, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Τα αμινοξέα και οι βιταμίνες της προστατεύουν το δέρμα και βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων.
Βοηθάει το αναπνευστικό σύστημα
Η γύρη μελισσών, καθώς περιέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών, μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα και στους ιστούς των πνευμόνων, αποτρέποντας την εμφάνιση του άσθματος.
Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr