Η γύρη μελισσών και τα 9 απίστευτα οφέλη για την υγεία

γύρη μελισσών

Σε τι αναφερόμαστε όταν μιλάμε για τη γύρη μελισσών; Πρόκειται για τη γύρη που μαζεύουν οι μέλισσες είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (περίπου 40% πρωτεΐνη), ελεύθερα αμινοξέα, βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένου του συμπλέγματος Β και φολικό οξύ. Μάλιστα είναι πιο πλούσια σε πρωτεΐνες από οποιαδήποτε άλλη πηγή ζωικής προέλευσης. Περιέχει περισσότερα αμινοξέα από το βοδινό, τα αυγά και το τυρί, ίδιου βάρους. Περίπου η μισή από την πρωτεΐνη που περιέχει είναι στη μορφή των ελεύθερων αμινοξέων, τα οποία είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν αμέσως από το σώμα μας. Ορίστε 9 λόγοι για τους οποίους πρέπει αμέσως να προσθέσεις τη φρέσκια γύρη μελισσών στην καθημερινή διατροφή σου… αν και υπάρχουν πολλοί ακόμα!

Χαρίζει ενέργεια

Η ποικιλία των θρεπτικών στοιχείων που περιέχει, την κάνει ένα φυσικό τονωτικό, καθώς οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες Β που περιέχει, θα σε βοηθήσουν στο καθημερινό τρέξιμο και θα ενισχύσουν την αντοχή σου και τα επίπεδα κορεσμού σου.

Καταπραΰνει παθήσεις του δέρματος

Η γύρη μελισσών συχνά χρησιμοποιείται σε προϊόντα που θεραπεύουν φλεγμονώδεις και άλλες παθήσεις του δέρματος, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Τα αμινοξέα και οι βιταμίνες της προστατεύουν το δέρμα και βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων.

Βοηθάει το αναπνευστικό σύστημα

Η γύρη μελισσών, καθώς περιέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών, μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα και στους ιστούς των πνευμόνων, αποτρέποντας την εμφάνιση του άσθματος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network