Υγιεινά donuts; Κι όμως υπάρχουν και είναι το ίδιο νόστιμα και λαχταριστά με κάθε προηγούμενο τηγανιτό λουκουμά που απόλαυσες σχεδόν ενοχικά σε κάποια παραλία ή υπαίθρια αγορά. Τα γνωστά και αγαπημένα ντόνατς με την χαρακτηριστική τρύπα στην μέση, την αφράτη και μαλακή ζύμη καθώς και την μπόλικη πασπαλισμένη ζάχαρη εξωτερικά, είναι ο απόλυτος εφιάλτης κάθε προσπάθειας να απαλλαγείς από περιττά κιλά ή απλώς να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή. Σαφώς και κάθε μπουκιά ισοδυναμεί με μπόλικες θερμίδες και αχρείαστα λιπαρά, που μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στην σιλουέτα σου.
Βέβαια, από την άλλη, αποτελούν μια ευχάριστη επιλογή πρωινού για τον δρόμο, κολατσιό για το σχολείο ή για την απογευματινή λιγούρα μετά την δουλειά. Επομένως γιατί δεν δοκιμάζεις να τα ετοιμάσεις μόνη σου στο σπίτι, επιλέγοντας μια υγιεινότερη αλλά το ίδιο νόστιμη εκδοχή τους; Το μυστικό τους; Ψήνονται στον φούρνο, ενώ δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη, αλεύρι και βούτυρο.
Υλικά:
Για την ζύμη
2 φλιτζ βρώμη αλεσμένη (200 γρ.)
1 κ.γ μαγειρική σόδα
½ κ.γ αλάτι
½ φλιτζ σκόνη κακάο (50 γρ.)
2 αυγά
¼ φλιτζ λάδι καρύδας (50 γρ.)
½ φλιτζ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη
2/3 φλιτζ γιαούρτι (160 γρ)
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Για γλάσο σοκολάτας
¼ φλιτζ σκόνη κακάο
1.4 λάδι καρύδας
2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη
Για γλάσο βουτύρου
¼ φλιτζ φυστικοβούτυρο
2 κ.ς λάδι καρύδας
Εκτέλεση:
Δείτε την εκτέλεση στο shape.gr