Υλικά
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. φρέσκο γάλα
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
100 γρ φέτα τριμμένη
100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
500 γρ σπανάκι κομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
60 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
δυόσμο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το αχνίζουμε μαζί με το κρεμμυδάκι με ελάχιστο λαδάκι να μαλακώσει και να “πιει” τα υγρά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το δυόσμο.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το γάλα, ελαιόλαδο και τα αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
Γεμίζουμε με το μισό μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, ρίχνουμε το σπανάκι και από πάνωτο υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο www.tasty-guide.gr