Κορωνοϊός – Θεοδωρίδου: Ένα στα πέντε κρούσματα εντοπίζεται σε παιδί

Την αναγκαιότητα άμεσου εμβολιασμού των παιδιών και εφήβων ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας πως ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδί.

«Τα σχολεία για δεύτερη χρονιά θα ανοίξουν με παρόντα τον κορωνοϊό», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Όπως είπε, μεταξύ της πρώτης και δεύτερης σχολικής χρονιάς υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Στην πρώτη είχαμε μόνο τα μέτρα ατομικής προστασίας. Η δεύτερη χαρακτηρίζεται, πρώτον από την μεγάλη επιδημιολογική μεταβολή, την ανατρεπτική με την μετάλλαξη Δέλτα, αλλά και την ύπαρξη του εμβολίου, εξήγησε.

Η εικόνα των κρουσμάτων σε σχέση με τα παιδιά, τις μικρές ηλικίες κάτω των 17 ετών, είναι εντυπωσιακή, σημείωσε.

Τον Μάιο, το ποσοστό νέων κρουσμάτων στην ηλικιακή αυτή ομάδα ήταν 7,5%, ενώ σήμερα φτάνει στο 20%. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδί και μάλιστα με κλειστά σχολεία, προσθέτοντας πως είναι εύλογη η ανησυχία που μπορεί να υπάρξει με το άνοιγμα των σχολείων.

Τα παιδιά και οι έφηβοι θεωρούνται σημαντικό μέρος των εμβολιαστικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπογράμμισε στη συνέχεια και επανέλαβε πως τα εμβόλια mRNA που συστήνονται για των εμβολιασμό παιδιών και εφήβων είναι ασφαλή και με σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, παρά το γεγονός ότι η νόσηση είναι σπάνια στα παιδιά, ωστόσο υπάρχουν σοβαροί λόγοι που αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των παιδιών.

Επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 ετών συστήνεται για την προστασία του παιδιού, τη θωράκισή του ώστε να επανέλθει στο σχολείο, για τη μείωση της διασποράς του ιού, καθώς και ότι ο εμβολιασμός μειώνει την πιθανότητα μεταλλάξεων.

Η κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην αρνητική επίδραση που είχε ο περιορισμός των παιδιών (lockdown), το οποίο καταδεικνύουν διάφορες μελέτες.

«Άμεσα το κουδούνι χτυπάει για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων και ενδεχομένως και των διστακτικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βασικός παράγων είναι η συμμετοχή των γονέων, οι περισσότεροι έχουν ήδη εμβολιαστεί, πρόσθεσε και συνέχισε:

«Ίσως ο εμβολιασμός των παιδιών να παρακινήσει άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που παραμένουν ανεμβολίαστα, να εμβολιαστούν».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network