Από την Εύη Σκούρα, aka Healthy Cook
Δοκίμασε το παρακάτω τέλειο μπράουνι με φυστικοβούτυρο και διπλή σοκολατένια γεύση, χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη για ένα πιο ελαφρύ και υγιεινό αποτέλεσμα.
Μπράουνι με φουντουκοβούτυρο
Υλικά
Μερίδες: 9 Προετοιμασία: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
-
- 130 γρ. ζάχαρη καρύδας
-
- 2 αβγά
-
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
- 300 γρ. φουντουκοβούτυρο
-
- 35 γρ. κακάο (ιδανικά βιολογικό)
-
- 1/4 κ.γ. αλάτι
-
- 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
- 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
- 90 γρ. μαύρη σοκολάτα (65-70% κακάο), ψιλοκομμένη, χωρισμένη σε δύο μέρη
-
- 115 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 160ºC. Στρώσε ένα τετράγωνο ταψί 24×24 εκ. με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη καρύδας με τα αβγά. Πρόσθεσε τη βανίλια και το φουντουκοβούτυρο και ανακάτεψε ξανά.
Σε άλλο μπολ κοσκίνισε το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Πρόσθεσέ τα στο πρώτο μείγμα, ανακάτεψε ξανά, συνέχισε με τη μισή σοκολάτα και τα φουντούκια και ανακάτεψέ τα όλα προσεκτικά με μια σπάτουλα.
Μετάφερε το μείγμα στο ταψάκι και στρώσε ομοιόμορφα.
Ρίξε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια και ψήσε στη δεύτερη σχάρα του φούρνου για περίπου 25 λεπτά.
Άφησε να κρυώσει τελείως πριν το κόψεις.