Ακόμη και αν τα πάρκα της Disney σε όλο τον κόσμο έχουν κλείσει, μπορείς να πάρεις μια γεύση από τη Disneyland μέσω των λαχταριστών της churros. O Μίκι τα εγκρίνει.
Υπάρχει πάντα τρόπος για να νιώσεις την μαγεία της Disney ακόμη και από την άνεση του σπιτιού σου. Ακόμη και αν τα πάρκα της Disney σε όλο τον κόσμο έχουν κλείσει, μπορείς να πάρεις μια καλή γεύση από τη Disneyland μέσω ενός από τα πιο δημοφιλή της σνακ. Ο λόγος για τα διάσημα churros που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και δεν παραλείπουν να τα δοκιμάσουν όταν επισκέπτονται κάποιο από τα πάρκα της Disney.
Ο αμερικανικός κολοσσός ψυχαγωγίας Disney μοιράστηκε με το κοινό την αυθεντική συνταγή των εκπληκτικών churros όπου, είτε τα πασπαλίσεις με ζάχαρη και κανέλα είτε τα βουτήξεις σε λιωμένη σοκολάτα θα ανταμείψουν τη λιγούρα σου. Επιπλέον, είναι πανεύκολη συνταγή, καθώς αποτελείται από απλά υλικά που πιθανόν έχεις ήδη στην κουζίνα σου.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα νερό
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1 ½ της κούπας λάδι
½ κούπα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίξε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και το ¼ από την κανέλα σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά και φέρε σε βράση. Μείωσε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση.
Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια μπάλα ζύμης. Απέσυρε από τη φωτιά και άστην να ξεκουραστεί για 5-7 λεπτά.
Πρόσθεσε τα αυγά, ένα-ένα, και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθούν.
Ζέστανε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά ή μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 175C.
Βάλε τη ζύμη σε ένα κορνέ με άκρη σε σχήμα αστεριού. Πίεσε και βγάλε μια λωρίδα, κόψτην με μαχαίρι και ρίξτην στο καυτό λάδι. Επανέλαβε μέχρι να φτιάξεις πολλά churros.
Τηγάνισέ τα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και βγάλτα με μια τρυπητή κουτάλα.
Βάλτα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
Ανέμειξε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μεσαίο μπολ. Ρίξε μέσα τα churros για να καλυφθούν με το μείγμα.
Βάλτα σε ένα πιάτο και σέρβιρε με λιωμένη σοκολάτα ή κανέλα και ζάχαρη.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή παρακάτω: