Η διατροφολόγος Έφη Κολοβέρου (@efi_koloverou_dietitian) έφτιαξε ένα θρεπτικό και ελαφρύ κέικ χωρίς αλεύρι και ζάχαρη, το οποίο είναι ιδανικό για μικρούς και μεγάλους.
Συνταγή για κέικ χωρίς αλεύρι και ζάχαρη
Μερίδες: 12
Θρεπτική αξία: 145 θερμίδες, 14 γρ υδατανθράκων, 5γρ πρωτεΐνης, 9.5 γρ λίπους.
Υλικά
- 2 ώριμες μπανάνες
- 5 βασιλικοί χουρμάδες
- 150γρ αλεύρι αμυγδάλου
- 30γρ κακάο
- 2 ολόκληρα αυγά
- 1 κ.γ. κανέλλα
- 1 κ.σ. νερό
- 10γρ μπέικιν
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 30γρ καρύδια σπασμένα
Εκτέλεση
- Βγάζουμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και αφήνουμε για 3 λεπτά σε βραστό νερό να μαλακώσουν.
- Τους χτυπάμε στο μπλέντερ με τις μπανάνες, το νερό και την κανέλλα.
- Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα αυγά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το μπλέντερ και ανακατεύουμε.
- Στο τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά.
- Μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, αφού βάλουμε αντικολλητικο χαρτί, και ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram