Μετά από διάφορες συνταγές για παγωτάκια και γρανίτες ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό και εύκολο: παγωτό-σάντουιτς για τα παιδιά – αλλά και για εμάς!
Είναι υπέροχο, υγιεινό και γίνεται πανεύκολα!
Δοκιμάστε το!
Για τα μπισκότα βρώμης
Υλικά
100 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. μέλι
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ. γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
1/2 κ.γ αφρίνα/ ανθός άλατος
λίγη βανίλια ή ξύσμα από πορτοκάλι/λεμόνι
250 γρ. νιφάδες βρώμης
2 αυγά
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C .
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα, την αφρίνα και τις νιφάδες βρώμης.
3. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, το μέλι και το βούτυρο.
4. Ενώνουμε τα υλικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα.
5. Ρίχνουμε και την βανίλια – ή το ξύσμα.
6. Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα.
7. Πλάθουμε μικρά μπισκοτάκια (μέγεθος καρυδιού) και τα πιέζουμε για να πάρουν ένα πλακέ σχήμα.
8. Ψήνουμε για 12- 15 λεπτά τα μπισκότα – μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για το παγωτό μπανάνα- φυστικοβούτυρο
Υλικά
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
3 κουταλιές φυστικοβούτυρο
¼ κουτ. γλ. βανίλια
μια πρέζα κανέλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα.
Γεμίζουμε με παγωτό τα μπισκότα μας και αν θέλουμε βουτάμε το πλάι τους σε τριμμένους ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας υγείας.
Τα τοποθετούμε σε μπολ και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Καλή επιτυχία!