Παρακάτω θα βρείτε μια υγιεινή συνταγή για τηγανίτες με νιφάδες βρώμης.
Μπορείτε να τις γαρνίρετε με φρούτα και μέλι ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας (φυστικοβούτυρο, ταχίνι, γιαούρτι και μύρτιλλα κλπ) και να τις απολαύσετε οικογενειακώς για πρωινό ή ενδιάμεσο σνακ.
Τηγανίτες με νιφάδες βρώμης και φρούτα
Υλικά
1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
1 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1 κ. γ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ. γ. κανέλα Κεϋλάνης
2 ασπράδια αβγών
200 ml γάλα
λίγο λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν σκόνη και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το μέλι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
Ενώνουμε τα μείγματα ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε το νέο μείγμα να σταθεί για 5-10 λεπτά.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο κλαριφιέ.
Παίρνουμε με μια μικρή κουτάλα από το μείγμα μας και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 2 λεπτά και με μια σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη.
Ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό ακόμη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει το μείγμα για τις τηγανίτες και αλείφουμε με λάδι ή βούτυρο όταν δούμε πως χρειάζεται (ανά 2 τηγανίτες περίπου).
Κόβουμε σε κυβάκια διάφορα φρούτα εποχής και τα τοποθετούμε πάνω στις τηγανίτες.
Γαρνίρουμε με μέλι και απολαμβάνουμε.
Δείτε επίσης:
Υγιεινά pancakes με βρώμη και μπανάνα που θα λατρέψουν τα παιδιά