Αν τα παιδιά σας αγαπούν τα donuts ή αν θέλετε τα σαββατοκύριακα να φάτε όλοι μαζί κάτι διαφορετικό χωρίς, όμως, να είναι ανθυγιεινό και γεμάτο ζάχαρη, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για εύκολα και υγιεινά donuts.
Η συνταγή δίνει 6 μεσαία donuts.
Υλικά
1 ώριμη μπανάνα
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ºC.
2. Βουτυρώνουμε μια θήκη με 6 θέσεις για donut.
3. Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη μπανάνα και προσθέτουμε το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε.
5. Ρίχνουμε και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
6. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ.
7. Γεμίζουμε με το μείγμα μας τις φόρμες για donut.
8. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας τη φόρμα.
Γαρνίρισμα
Μπορείτε να γαρνίρετε τα donuts με μέλι και καρύδια, φυστικοβούτυρο και φέτες μπανάνας, με ταχίνι – κακάο, βρώμη, κορν φλέικς, ή άλλο υλικό της αρεσκείας σας.
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε επίσης:
Μπισκότα με μπανάνα και βρώμη χωρίς ζάχαρη