Εύκολα μπισκότα με αμυγδαλοβούτυρο, βρώμη και μπανάνα

μπισκότα με αμυγδαλοβούτυρο

Τα παιδιά μου λατρεύουν τα μπισκότα!

Έτσι, προσπαθώ να φτιάχνω συχνά υγιεινές συνταγές για μπισκότα ώστε και εγώ να έχω ένα βολικό σνακ στο σπίτι και τα μικρά μου να μην ανοίγουν το κουτί που βάζω τα μπισκότα και βλέπουν απογοητευμένα ότι είναι άδειο!

Εύκολα μπισκότα με αμυγδαλοβούτυρο, βρώμη και μπανάνα

Υλικά

1 φλιτζάνι βρώμη
4 μπανάνες ώριμες
4-5 κουταλιές της σούπας αμυγδαλοβούτυρο
Προαιρετικά: 50 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη ή αντίστοιχα γρ. από χοντροσπασμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Με ένα πιρούνι, λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες μέχρι να γίνουν πολτός.
Ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αν το μείγμα σας είναι πιο αραιό απ’ ότι πρέπει και απλώνει πολύ, προσθέστε λίγη ακόμη βρώμη.
Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπισκότα μας και τα πιέζουμε ελαφρώς για να πάρουν πλακέ σχήμα.
Τα τοποθετούμε πάνω στο χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Η παραπάνω συνταγή βγάζει περίπου 15 μπισκότα.

Tip:

Ταιριάζουν υπέροχα με μέλι, μαρμελάδα και φυστικοβούτυρο. Είναι πολύ ωραία και για συνοδευτικό με το γάλα των παιδιών.

Καλή απόλαυση!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network